Tenet heeft beste bioscoopopening van 2020 en breekt record Christopher Nolan

Tenet heeft beste bioscoopopening van 2020 en breekt record Christopher Nolan
Succes is hoopvol voor andere grote Hollywoodproducties

Film :

Goed nieuws! De blockbuster Tenet van regisseur Christopher Nolan heeft afgelopen weekend in de Nederlandse bioscopen twee records gevestigd. Met een opbrengst van maar liefst 1,58 miljoen euro is het niet alleen de film met het succesvolste openingsweekend van 2020, maar ook de meest succesvolle film van Nolan ooit. Dat heeft distributeur Warner Bros. bekendgemaakt.

Lees hier onze filmrecensie van de film Tenet

Waar gaat de film Tenet over?
Een mysterieuze man keert terug uit de dood. Hij maakt deel uit van een net zo mysterieus team dat een Derde Wereldoorlog moet voorkomen. Een belangrijk onderdeel van de operatie is het mysterieuze sleutelwoord 'Tenet'.

Actiescène uit de film 'Tenet'

149.000 bezoekers
De actiefilm (en hersenkraker) Tenet, met John David Washington en Robert Pattinson in de hoofdrollen, wordt gezien als een belangrijke testcase voor de filmsector. Het is de eerste grote blockbuster die Hollywood uitbrengt sinds de bioscopen half maart overal ter wereld de zalen moesten sluiten vanwege het coronavirus. In Nederland mogen bioscopen sinds 1 juni weer bezoekers ontvangen, maar wel met beperkingen. Het is daarom des te opmerkelijker dat Nolans actiethriller deze records heeft gebroken. Het eerdere record van 2020 stond op naam van de waanzinnige oorlogsfilm 1917, maar Tenet verslaat met 149.000 bezoekers het oorlogsepos met glans. En dus is er hoop voor latere releases, zoals de James Bond-film No Time to Die, Marvel-film Black Widow, horrorsequel A Quiet Place 2 en het langverwachte Top Gun: Maverick.

Cast
Naast John David Washington (BlacKkKlansman) en Robert Pattinson (The Batman) spelen ook Elizabeth Debicki (The Great Gatsby), Kenneth Branagh (Murder on the Orient Express) en Aaron Taylor-Johnson (Godzilla) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Christopher Nolan (Inception).

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

Tenet is vanaf 27 augustus 2020 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Actie. Tijdsduur: 150 minuten. IMDb-score: 8,3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV