Overdonderende wraakfilm Nocturnal Animals vanaf donderdag 10 september op Netflix

Overdonderende wraakfilm Nocturnal Animals vanaf donderdag 10 september op Netflix
Met Jake Gyllenhaal en Amy Adams

Kijktip :

Vanaf 10 september staat de film Nocturnal Animals op Netflix. Zin in een ingenieuze psychologische thriller? Modeontwerper Tom Ford laat zien dat hij niet alleen van een naaimachine verstand heeft, maar als regisseur ook een vlijmscherpe wraakfilm in elkaar kan zetten.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Een verhaal in een verhaal
Een echtpaar rijdt samen met hun dochter op een avond in hun auto als ze plotseling oog in oog staan met de compleet gestoorde Ray Marcus (gespeeld door Aaron Taylor-Johnson) en diens kornuiten. Marcus ontvoert de vrouwen en laat vaderlief achter, compleet gedesoriënteerd in de middle of nowhere. Dit is het verhaal van een boek dat Susan Morrow (Amy Adams) krijgt aangereikt door haar ex van vroeger: Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal). Ze realiseert zich al snel één ding als ze het manuscript leest: de personages uit het boek hebben overeenkomsten met haarzelf en Edward van twintig jaar geleden.

Jake Gyllenhaal in de film 'Nocturnal Animals'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Waarschuwing: als kijker kan je je borst natmaken voor een bizarre en intrigerende opening van de film én een aantal harde en schokkende scènes. Even koffie halen tussendoor is er niet bij, want je moet goed opletten: dit is een buitengewoon vermakelijke en ingenieuze puzzel, met de mooie actrice Amy Adams (American Hustle) in een glansrol en een indrukwekkende bijrol voor Aaron Taylor-Johnson (Outlaw King) als psychopaat. De rode draad in de film (met een ijzersterke levensles) en de finale zijn briljant, maar misschien niet iedereens cup of tea. Laat je echter niet afschrikken: de visuele stijl, perfecte kleding, de spanning en het verhaal met flashbacks maken van deze thriller een waanzinnige kijkervaring zoals je die maar zelden ziet. Vier sterren.

Cast
Naast Amy Adams (The Woman in the Window) en Jake Gyllenhaal (Velvet Buzzsaw) zijn ook Aaron Taylor-Johnson (Tenet), Armie Hammer (Call Me by Your Name) en Isla Fisher (The Beach Bum) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Tom Ford (A Single Man).

Nocturnal Animals is vanaf 10 september beschikbaar op Netflix. Genre: Thriller, Drama. Tijdsduur: 117 minuten. IMDb-score: 7,5.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV