Recensie: The One and Only Ivan is grappig en emotioneel, maar vergeet je snel

Recensie: The One and Only Ivan is grappig en emotioneel, maar vergeet je snel
Uitstekende keus om buiten de bioscoop te kijken

Film :

Sinds vrijdag 11 september staat The One and Only Ivan op Disney+. De film zou in een vroege fase als volledige animatiefilm in de bioscoop uitkomen, maar is nu gebombardeerd tot Disney+ Original. Lees hier de recensie van The One and Only Ivan.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Winkelcentrum
Ivan is een 27-jarige, vriendelijke zilverrug gorilla die achter een glazen wand in het winkelcentrum woont. Hij is eraan gewend geraakt dat mensen hem continu gadeslaan. Hoe zijn leven voorheen was, in de jungle, weet hij niet meer. In plaats daarvan houdt hij zich bezig met het kijken van televisie, schilderen en zijn vrienden Stella (een olifant) en Bob (een zwerfhond).

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Disney heeft de afgelopen periode een aantal harde keuzes moeten maken. Door COVID-19 konden Artemis Fowl en Mulan al niet naar de bioscopen komen, en ook The One and Only Ivan onderging dat lot. Dat de film nu op Disney+ te bekijken is, zal hem best goed doen. Het is namelijk niet een film die je op het grote scherm had willen zien. Natuurlijk vermaakt deze productie de kijker met goede humor en een geweldige cast (waar voornamelijk Bryan Cranston wéér uitspringt), maar het verhaal en de dialogen verrassen niet. Beter dan Artemis Fowl is het wel, voornamelijk omdat The One and Only Ivan weet wat het is: een grappige en emotionele wegkijker die je snel weer vergeet. Drie sterren.

Cast
Naast Bryan Cranston (Breaking Bad) en Sam Rockwell (Vice) spelen ook Angelina Jolie (Maleficent: Mistress of Evil), Danny DeVito (Dumbo) en Helen Mirren (The Good Liar) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Thea Sharrock (Me Before You).

The One and Only Ivan is vanaf 11 september 2020 te zien in de Nederlandse huiskamers. Genre: Avontuur, Komedie. Tijdsduur: 95 minuten. IMDb-score: 6,7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV