Vanavond op tv: finale The Voice Senior, Oscarwinnaar Room en meer

Vanavond op tv: finale The Voice Senior, Oscarwinnaar Room en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 18 september

Kijktip :

Na een aantal spannende weken, waarin de mooiste audities voorbijkwamen, is het vanavond tijd voor de grote finale van The Voice Senior. Wie gaat er met de winst vandoor? Verder onder meer de Oscarwinnende film Room. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 18 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Finale: The Voice Senior

RTL 4
20:00 uur

In deze finale van The Voice Senior komen de talentvolle 60+'ers nog één keer terug op het Voice-podium en wordt duidelijk wie het derde seizoen wint. Coaches Frans Bauer, Angela Groothuizen, Ilse DeLange en Gerard Joling gingen de afgelopen weken op zoek naar het beste nieuwe 60+-zangtalent van Nederland. Iederen van hen vaardigt twee finalisten af, maar uiteindelijk kan er maar één de beste zijn.

Docu: Where to Invade Next?

NPO 3
20:25 uur

Documentairemaker Michael Moore gaat in de documentaire Where to Invade Next? in Europa op zoek naar oplossingen voor sociaal-economische kwesties in de VS. Gewapend met de Amerikaanse vlag valt hij Europese landen binnen om die vlag daar symbolisch te planten bij de mensen die hij ontmoet. De reis brengt hem onder meer naar Italië, Frankrijk, Portugal, Slovenië, Noorwegen en Duitsland.

Het hek van de dam: Britt Dekker & Wilfred Genee

SBS 6
20:30 uur

In deze aflevering van Het hek van de dam leren tv-makers Britt Dekker en Wilfred Genee hoe ze schapen moeten hoeden in de Onlanden, een natuurgebied dichtbij de stad Groningen. Samen met herder Nico moeten Britt en Wilfred 160 Drents heideschapen van het parkbos Braak naar hun eindplek in Onlanden brengen. Een voettocht van twee dagen waarin Britt en Wilfred veel leren over het oudste schapenras van West-Europa en het herdersvak.

Dramafilm: Room

NET 5
20:30 uur

Vanavond zendt Net5 de prachtige dramafilm Room uit, waarvoor hoofdrolspeelster Brie Larson de Oscar voor Beste Actrice won. De vijfjarige Jack en zijn moeder zitten opgesloten in een kamer van drie bij drie meter, zonder ramen. Ze probeert haar zoon, met alle liefde die ze hem kan geven, op een normale manier groot te brengen. Maar doordat Jack steeds nieuwsgieriger begint te worden, verzinnen ze een plan om te ontsnappen.

Bed & Breakfast: Groningen en Drenthe

NPO 1
20:35 uur

In deze aflevering van Bed & Breakfast logeren b&b-eigenaren uit Groningen en Drenthe bij elkaars onderneming. Er wordt geslapen in de b&b van restauranteigenaren Sytze en Famke in Groningen. Dit eigenzinnig duo neemt hun gasten mee naar een echt klimparadijs. De verzamelwoede van Dick was de reden dat Dick en Henriette een grote boerderij kochten in Drenthe. Gelukkig bleef er ook nog ruimte over om gasten te laten logeren. Tot slot slapen de gasten op het boerenbedrijf van Jan Reinder en Janny.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV