Prachtige film Rise of the Planet of the Apes zaterdag te zien op Veronica

Prachtige film Rise of the Planet of the Apes zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Na een aantal belabberde vervolgfilms en tenenkrommende remakes was Rise of the Planet of the Apes de eerste film die weer een beetje recht deed aan de originele Planet of the Apes uit 1968. Deze fantastische 'update' van het verhaal is zaterdag te zien op Veronica en je kunt Rise of the Planet of the Apes streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Wetenschapper Will staat op het punt een belangrijke ontdekking te doen: een remedie tegen Alzheimer. Zijn experimenten op apen hebben echter ongewone bijwerkingen. De dieren die het medicijn toegediend krijgen, vertonen een enorme verhoging van de hersenactiviteit. Na een incident tijdens het onderzoek beschermt Will de jonge chimpansee Caesar en neemt hem mee naar huis. Maar als Caesar, die extreem intelligent blijkt te zijn, zich vervolgens verraden voelt door de mensheid, begint hij een grote strijd om alle apen te bevrijden.

Indrukwekkende special effects
De originele Planet of the Apes kon niet terugvallen op de fantastische special effects die Rise of the Planet of the Apes wél heeft. Door de levensechte apen is het verhaal bijzonder meeslepend, en zelfs de acteerprestaties van de 'apen' zijn doorspekt met menselijke emoties. Dat is vooral te danken aan het sublieme werk van de Britse acteur Andy Serkis, die na Gollem in The Lord of the Rings nu in de huid van Caesar kruipt. Rise of the Planet of the Apes bleek uiteindelijk zo succesvol dat hij twee uitstekende vervolgen kreeg: Dawn of the Planet of the Apes en War for the Planet of the Apes.

Rise of the Planet of the Apes (2011) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op zaterdag 19 september om 22.55 uur te zien op Veronica.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV