Fantastische science ficton-film Stargate zaterdag te zien op Veronica

Fantastische science ficton-film Stargate zaterdag te zien op Veronica
Doorbraak van Roland Emmerich

Kijktip :

De Duitse regisseur Roland Emmerich kennen we van grootse rampenfilms als Independence Day, The Day After Tomorrow en 2012, en vorig jaar bracht hij nog de oorlogsfilm Midway uit. Zijn doorbraak gaat echter terug naar het jaar 1994, toen Emmerich de fantastische science fiction-film Stargate regisseerde. Deze film is zondag te zien op Veronica.

Het verhaal
In Egypte, Giza, wordt in 1928 een enorme stenen ring gevonden. De dochter van de expeditieleider die de ring vond, vindt bij de ring een amulet met het symbool van Ra erop. In 1994 wordt Egyptoloog Daniel Jackson benaderd door een oude vrouw met Ra’s ketting om. Hij krijgt de kans om de oude hiërogliefen op de stenen ring te vertalen. Daniel komt erachter dat de ring een portaal is naar een andere wereld. Samen met een groep militairen, geleid door kolonel Jack O'Neill, gaan ze de andere wereld onderzoeken - maar O'Neill blijkt andere bedoelingen te hebben dan aanvankelijk gedacht.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Stargate liet al duidelijk zien wat we van Emmerich konden verwachten: een enorm spektakelstuk, met indrukwekkende special effects en een over het algemeen flinterdun verhaal. Het scenario van Stargate is echter een stuk beter verzorgd dan in sommige van Emmerichs latere films, en dat levert een prima resultaat op. Wat ook helpt is dat de regisseur kon beschikken over twee uitstekende acteurs in de hoofdrollen: Kurt Russell vertolkt Jack O'Neill en James Spader kruipt in de huid van Daniel Jackson. Kortom, heerlijk popcornvermaak.

Stargate (1994) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op zaterdag 16 januari om 22.20 uur te zien op Veronica. Genre: actie, science fiction. Speelduur: 116 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV