Spectaculaire actiefilm 13 Hours vrijdag te zien op Veronica

Spectaculaire actiefilm 13 Hours vrijdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Hoewel Michael Bay de bioscopen altijd vol weet te krijgen met zijn spectaculaire pulpfilms, zijn de écht goede producties op een paar vingers te tellen. Met 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi schoot Bay weer eens raak; deze indrukwekkende en spijkerharde actiefilm is vrijdag te zien op Veronica. Je kunt 13 Hours streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
In Benghazi, de op een na grootste stad van Libië, is vlak na het ineenstorten van het bewind van Qadhafi een geheime CIA-operatie aan de gang. Zes mannen worden gevraagd de CIA-basis te bewaken. Wanneer Christopher Stevens, de Amerikaanse ambassadeur in Tripoli, naar het Amerikaanse consulaat in Benghazi vertrekt voor enkele feestelijke bijeenkomsten worden de bewakers van de CIA-basis aangesteld als de bewakers van het consulaat. Dan worden ze aangevallen door terroristen. De leden van het beveiligingsteam vechten tijdens de dertien uur durende aanval voor het leven van de andere Amerikanen...

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Nee, voor een weldoordacht en stevig dichtgetimmerd scenario hoef je niet bij Michael Bay aan te kloppen. De Amerikaanse regisseur wordt regelmatig verguisd vanwege zijn voorliefde voor extreme explosies en ongeloofwaardige films, maar als je je eigen ongeloof kunt uitschakelen, is het mogelijk om je prima te vermaken met zijn producties. Na onder meer The Rock (1996), Armageddon (1998) en Transformers (2007) verfilmde Bay in 2016 het boek van Mitchell Zuckoff. Het mag dan een waargebeurd verhaal zijn, Bay maakte er weer een typische macho-Hollywoodfilm van. Veel actie, weinig inhoud - maar dat is soms best lekker.

Cast
Naast James Badge Dale (Only the Brave) en John Krasinski (A Quiet Place) zijn ook Max Martini (Fifty Shades Freed) en Dominic Fumusa (The Report) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Michael Bay (6 Underground).

13 Hours (2016) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 16 oktober om 22.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie. Speelduur: 144 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV