Recensie: Rebecca gaat van liefdesverhaal naar moordmysterie

Recensie: Rebecca gaat van liefdesverhaal naar moordmysterie
Alfred Hitchcock-klassieker in een nieuwe jas

Kijktip :

Vanaf woensdag 21 oktober staat de nieuwe film Rebecca op Netflix. Je moet lef hebben om een Alfred Hitchcock-klassieker nieuw leven in te blazen. Regisseur Ben Wheatley (Kill List, Free Fire) had deze moed en met groot budget en een niet misselijke sterrencast zou het toch goed moeten komen. Lees hier de filmrecensie van Rebecca.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Oude liefde roest niet
Een mooie jonge vrouw van eenvoudige komaf trouwt met een gedistingeerde rijke kasteelheer, Maxim de Winter genaamd. Hun prille huwelijksgeluk lijkt van korte duur door de herinnering aan Rebecca, de vorige vrouw van Maxim. De oude geliefde van Maxim kwam onder duistere en vreemde omstandigheden om het leven, maar haar geest lijkt nog altijd rond te waren.

Actrice Kristin Scott Thomas als Mrs. Danvers in de film 'Rebecca'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
De bekendste verfilming van Rebecca is tachtig jaar oud en geldt als een klassieker. Het werd geregisseerd door Alfred Hitchcock en won de Oscar voor Beste Film. Het verhaal, wat start als een soort Assepoester lovestory, verandert langzaam in een donker moordmysterie. De Netflix-portemonnee voor deze nieuwe film gaat open voor prachtige sets, mooie kostuums en rijke decors. De cast is ook prima, met Armie Hammer en Lily James in de hoofdrollen. De show wordt brutaal gestolen door Kristin Scott Thomas als de ijskoude huishoudster Mrs. Danvers. Na dik twee uur kijken is het einde wat slordig en snel en mist deze film wat spanning. 3 sterren.

Cast
Naast Armie Hammer (Call Me by Your Name) en Lily James (Cinderella) zijn ook Kristin Scott Thomas (Only God Forgives) en Sam Riley (Maleficent) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Ben Wheatley (High-Rise).

Rebecca is vanaf 21 oktober te zien op Netflix. Genre: Romantiek, Mysterie, Drama. Tijdsduur: 121 minuten. IMDb-score: 5,9.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV