Steengoede misdaadthriller Collateral zie je dinsdag op Veronica

Steengoede misdaadthriller Collateral zie je dinsdag op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Prime Video

Kijktip :

Af en toe is het misschien wat vermoeiend om Tom Cruise altijd als de held te zien in Hollywoodblockbusters. Gelukkig heeft hij in zijn carrière ook enkele minder aangename personages gespeeld, zoals in de steengoede misdaadthriller Collateral. Deze film is dinsdag te zien op Veronica en je kunt Collateral streamen via onder Netflix en Prime Video.

Het verhaal
Max leidt al twaalf jaar een heel gewoon taxichauffeursbestaan in Los Angeles. Totdat hij huurmoordenaar Vincent als klant krijgt, die voor een buitenlands drugskartel vijf belangrijke getuigen in een rechtszaak moet omleggen. Als de missie van Vincent niet verloopt zoals hij had gepland, neemt hij de taxi van Max over. Max dreigt nu een 'bijkomstige schadepost' te worden, een overtollig persoon op het verkeerde moment op de verkeerde plaats die Vincent niet kan gebruiken. Ondertussen komt de politie hen op het spoor, waarna de twee van elkaar afhankelijk worden om het er levend vanaf te brengen. En dat gaat verder dan ze ooit hadden kunnen denken.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Wij durven wel te stellen dat Collateral één van de allerbeste rollen uit de lange carrière van Tom Cruise bevat. Hij maakt grote indruk als de kille, berekenende huurmoordenaar met het grijze haar. Voor ons is het dan ook onbegrijpelijk dat Cruise geen Oscarnominatie voor Beste Acteur kreeg. Zijn collega Jamie Foxx kreeg wél een nominatie voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol als chauffeur Max. Regisseur Michael Mann brengt het nachtelijke Los Angeles prachtig in beeld en bewijst voor de zoveelste keer een filmmaker van formaat te zijn. Een zenuwslopende, maar stijlvolle misdaadthriller.

Cast
Naast Tom Cruise (Mission: Impossible - Fallout) en Jamie Foxx (Baby Driver) zijn ook Jada Pinkett Smith (Angel Has Fallen), Mark Ruffalo (Avengers: Endgame) en Javier Bardem (Skyfall) te zien in Collateral. Deze film is geregisseerd door Michael Mann (Heat).

Collateral (2004) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is dinsdag 6 september om 22.40 uur te zien op Veronica. Genre: misdaad, thriller. Speelduur: 120 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV