Vanavond op tv: Ali B Op Volle Toeren met Edsilia Rombley & Numidia, Chateau Meiland

Vanavond op tv: Ali B Op Volle Toeren met Edsilia Rombley & Numidia, Chateau Meiland
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 12 november

Kijktip :

Vanavond kun je weer genieten van de meest uiteenlopende tv-programma’s. Zo is er een gloednieuwe aflevering te zien van Chateau Meiland, zijn Edsilia Rombley & Numidia te gast in Ali B Op Volle Toeren. Maar je kunt ook kijken naar een interessant onderzoek van Zembla, een documentaireserie over parttime werkende vrouwen of een lekkere actiefilm. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 12 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Komische actiefilm: The Hitman's Bodyguard

RTL 7
20:29 uur

In The Hitman's Bodyguard raakt Michael Bryce zijn titel van 's werelds beste bodyguard kwijt. Om die eerste plek weer te veroveren, besluit Bryce zijn aartsvijand te beschermen, de beruchte huurmoordenaar Darius Kincaid. Kincaid is bereid te getuigen tegen een moordlustige Oost-Europese dictator. Bryce moet hem veilig afleveren bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Ze krijgen te maken met bomaanslagen, schietpartijen en wilde achtervolgingen dwars door Amsterdam en Den Haag.

Zembla: Haagse bijbaantjes

NPO 2
20:30 uur

Zembla onderzoekt in deze aflevering hoe goed het toezicht op onze volksvertegenwoordigers is. Er worden veel fouten gemaakt als het gaat om bijbanen en nevenfuncties. Die mogen Tweede Kamerleden naast hun politieke werk hebben. Ze mogen er zelfs geld mee verdienen, maar ze moeten het wel eerlijk melden. Zo moeten belangenverstrengeling en corruptie worden voorkomen. Zembla checkte de meldingen van alle 150 parlementariërs en vond een groot aantal missers. Het register nevenactiviteiten blijkt allesbehalve compleet. Politici runnen bedrijven en besturen stichtingen, die ze niet opgeven. Van links tot rechts verdienen ze geld naast hun Kamersalaris en maken ze dat niet openbaar. En ze verhuren luxe hotelkamers, bedrijfspanden en winkels, zonder het te melden.

Chateau Meiland: wijnen in de Achterhoek

SBS 6
20:30 uur

In deze aflevering van Chateau Meiland heeft Erica van alles te doen, terwijl Martien kan genieten van de wijn in de Achterhoek. Martiens ochtend begint beroerd: hij is de sleutel van de brievenbus kwijt! Zoals gewoonlijk, moet het probleem worden opgelost door Erica - en die heeft wel belangrijkere dingen te doen. Het hek repareren, bijvoorbeeld, zodat beagle Babs niet meer kan ontsnappen. Martien doet een grote ontdekking: zelfs in de Achterhoek kun je gewoon wijnen. Je moet weliswaar zelf de druiven plukken, maar dan krijg je ook een prima glas. Frankrijk is al bijna weer vergeten, maar het terug-in-Nederland-remigratiefeestje wordt vanavond gevierd in de dorpskroeg. Het wordt een emotioneel weerzien.

Ali B op volle toeren: Edsilia Rombley & Numidia

NPO 1
20:35 uur

In Ali B op volle toeren steken deze week soul- en R&B-zangeres Edsilia Rombley en hiphop-zangeres en danseres Numidia elkaars muziek in een nieuw jasje. Al snel blijkt dat de twee een buitengewone muzikale klik hebben en barsten ze uit in een spontaan duet. Numidia neemt Edsilia mee naar de dansschool om haar de moves uit haar videoclip te leren. Edsilia's hit 'Hemel en Aarde' en Numidia's track 'Chale' ondergaan een remake en worden op een unieke manier vertolkt, op een wel heel bijzondere plek.

Nieuw: Waarom werken vrouwen niet?

NPO 3
21:00 uur

Liesbeth Staats ontmoet in Waarom werken vrouwen niet? vrouwen die verschillende keuzes hebben gemaakt. Zo is er Eline die ondanks het feit dat ze een goede opleiding heeft gedaan nu kiest om thuis te zijn met haar twee kinderen. Haar man werkt fulltime. 'Emancipatie is dat je zelf kan kiezen of je wel of niet werkt', is haar stelling. Bovendien doe je het nooit goed. Als je weinig of niet werkt ben je lui, maar werk je fulltime ben je geen goede moeder. Het vrouwengenootschap Salomé denkt daar anders over: je moet economisch zelfstandig zijn, bovendien kan je het niet maken om niets met je studie te doen. Sander Schimmelpenninck heeft het debat over parttime paradijs Nederland mede op de kaart gezet. Volgens hem zijn parttime werkende vrouwen een luxe, maar is de deeltijdeconomie op termijn niet meer houdbaar.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV