Fantasyfilm Fantastic Beasts and Where to Find Them maandag te zien op Net5

Fantasyfilm Fantastic Beasts and Where to Find Them maandag te zien op Net5
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

In 2016 bleek de Harry Potter-franchise nog altijd een enorme financiële melkkoe te zijn toen Fantastic Beasts and Where to Find Them uitgroeide tot een wereldwijd kassucces. De film kan niet tippen aan Potter-reeks, maar is niettemin buitengewoon vermakelijk. Maandag zie je 'm op Net5 en je kunt Fantastic Beasts and Where to Find Them streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
In 1926 arriveert Newt Scamander in New York voor een congres van tovenaars. Hij is een zogeheten magie-zoöloog. Newt heeft net zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren afgerond. Tijdens een tussenstop in New York loopt alles uit de hand wanneer een paar fabeldieren uit zijn magische koffer weten te ontsnappen, die wel eens grote problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de Dreuzelwereld.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
De wereld was overduidelijk toe aan een nieuwe dosis magie van de hand van J.K. Rowling: Fantastic Beasts haalde in 2016 ruim achthonderd miljoen dollar op aan de kassa. Daarmee kan de film niet tippen aan het succes van de Potter-films, maar niettemin bleek het genoeg voor een nieuwe franchise, waarvan de derde film naar verwacht in 2022 verschijnt. Helaas wordt het verhaal van Fantastic Beasts nogal gevoelloos opgediend en is Newt Scamander (matig vertolkt door Eddie Redmayne) bij lange na geen Harry Potter. Toch zorgen de overduidelijke aanwezigheid van magie, de prachtige sets en kostuums en dito muziek ervoor dat het toch een vermakelijk geheel is geworden.

Cast
Naast Eddie Redmayne (The Trial of the Chicago 7) en Katherine Waterston (Steve Jobs) zijn ook Dan Fogler (Kung Fu Panda) en Alison Sudol (The Last Full Measure) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door David Yates.

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op maandag 7 december om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: fantasy. Speelduur: 133 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV