Ingenieuze thriller Déjà Vu zie je woensdag op Veronica

Ingenieuze thriller Déjà Vu zie je woensdag op Veronica
Ook te streamen via Google Play en Pathé Thuis

Kijktip :

Topacteur Denzel Washington en filmregisseur Tony Scott hebben regelmatig met elkaar samengewerkt, en dat leverde eigenlijk altijd een degelijke film op. In 2006 verscheen hun productie Déjà Vu, een spannende en ingenieuze thriller. De film is woensdag te zien op Veronica en je kunt Déjà Vu streamen via onder meer Google Play en Pathé Thuis.

Het verhaal
New Orleans wordt opgeschrikt door een terroristische aanslag op een veerboot, waarbij meer dan vijfhonderd burgers om het leven komen. ATF-agent Doug Carlin gaat op onderzoek uit en ontdekt in de rivier het lijk van een mooie jonge vrouw. Deze Claire Kuchever blijkt echter niet een van de vele slachtoffers van de veerboot te zijn geweest... Wat heeft haar dood met de aanslag te maken gehad?

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Het is bijna een op zichzelf staand genre: de 'puzzelfilm'. Dit keer kruist Tony Scott dit genre met het 'gewone' detectiveverhaal. Washington zet op vakkundige wijze de agent neer die belast is met het onderzoek naar de terroristische aanslag, waarbij meer meespeelt dan hij in eerste instantie had durven denken. Dat Scott een uitstekende filmmaker was (hij overleed in 2012 op tragische wijze) had hij al eerder bewezen met klassiekers als Top Gun, True Romance en Crimson Tide. Met Déjà Vu was het opnieuw raak: een stijlvolle, strakke thriller met uitstekend acteerwerk van Washington en de prachtige actrice Paula Patton in de hoofdrollen.

Cast
Naast Denzel Washington (Fences) en Paula Patton (Mission: Impossible - Ghost Protocol) zijn ook Jim Caviezel (The Passion of the Christ) en Val Kilmer (Heat) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Tony Scott (Unstoppable).

Déjà Vu (2006) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op woensdag 9 december om 22.45 uur te zien op Veronica. Genre: misdaad, science fiction. Speelduur: 126 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV