Vanavond op tv: finale Merry Little Christmas, special Leven met corona

Vanavond op tv: finale Merry Little Christmas, special Leven met corona
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 23 december

Kijktip :

De avond van 23 december biedt weer een breed scala aan kijkcijferhits en interessante programma's. Kerst met de familie Meiland gaat verder, en ook zien we de finale van Merry Little Christmas en de special Leven met corona. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 23 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Kerst met de familie Meiland: zonder comfort

SBS 6
20:30 uur

In de tweede aflevering van Kerst met de familie Meiland dompelen de Meilandjes zich in hun vakantie onder in de Zweedse cultuur en hopen ze het noorderlicht te zien. Om volledig in Zweedse sferen te komen gaat de familie Meiland zelf Zweedse gehaktballetjes bakken. Tijdens de borrel proeven ze kaviaar in een tube en ze gaan op bezoek bij het traditionele nomadenvolk de Sami. Ze mogen overnachten in een oude trekkershut die verstoken is van elk comfort.

Slot: Merry Little Christmas

RTL 4
20:31 uur

In het tweede en laatste deel van Merry Little Christmas maken de fanatieke kerstdorp- en miniatuurbouwers hun kerstdorpen af en wordt de winnaar bekend. Acht kerstdorpbouwers zijn gekoppeld aan acht miniatuurbouwers. Samen moeten ze hun mooiste, gezelligste en meest gedetailleerde kerstdorp in elkaar zetten. Robert ten Brink loopt als presentator van het kerstprogramma tussen de deelnemers en bekijk hoe ze ervoor staan.

Nieuw: Drag SOS

RTL 5
21:30 uur

In het nieuwe tweedelige programma Drag SOS helpen dragqueens anderen om de beste versie van zichzelf te worden. Vijf dragqueens die zelf veel hebben overwonnen, reizen nu door het hele land om anderen te helpen. Veel mensen durven nog steeds niet te zijn wie ze willen zijn. In elke stad zoeken de queens drie bijzondere mensen die eindelijk hun ware gezicht willen laten zien en wel wat hulp kunnen gebruiken om van zichzelf te leren houden.

Terugblik: Leven met corona

NPO 1
21:35 uur

Hugo Borst kijkt in de special Leven met corona terug op het afgelopen coronajaar aan de hand van indringende, verdrietige, maar ook hoopvolle verhalen van onder anderen verpleegkundigen, ondernemers, studenten, sporters, acteurs. Borst gaat bijvoorbeeld langs bij Sparta-trainer Henk Fraser, die al vroeg werd besmet met het coronavirus en er zwaar onder te lijden had. Hij bezoekt ook een verpleeghuis in Overijssel dat in de eerste golf zwaar werd getroffen.

Nieuw: Talking Heads

BBC First
22:00 uur

De nieuwe serie Talking Heads is een remake van de bekende monologen van de oude serie van Alan Bennett uit 1988 en 1998 met een unieke Britse cast, waarbij de reeks is uitgebreid met twee nieuwe stukken. Verschillende acteurs, onder wie Jodie Comer, Martin Freeman en Kristin Scott Thomas, brengen op indrukwekkende wijze het beklemmende werk van Bennett tot leven.

Top 2000: The Untold Stories: wereldhit Roxette

NPO 3
22:15 uur

In de laatste aflevering van Top 2000: The Untold Stories duikt Leo Blokhuis onder andere in het verhaal hoe de band Roxette met een mislukt kerstnummer (It Must Have Been Love) uiteindelijk een wereldhit scoort. Verder een hommage aan de aan dit jaar overleden Manu Dibango en zijn disco hit ‘Soul Makossa’ en een antwoord op de vraag wat zangeres Lori Spee, Ad Visser en Gary Brooker (Procol Harum) met elkaar te maken hebben.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV