Top 10: De beste Disney films & series van 2020

Top 10: De beste Disney films & series van 2020
Een stuk minder content door coronajaar

Film :

2020 was een bijzonder jaar: ook voor de film- en seriewereld. Veel minder mensen in de bioscopen, dus veel meer films en series op de eigen schermen. Gids.tv zet de beste films en series van Disney op een rij.

De komende dagen volgen de beste films van 2020, de beste series van 2020 en meer eindejaarslijstjes. Lees hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv.

10. Mulan

Gids.tv: ★★½ | IMDb: 5,4


De film is visueel gezien misschien wel de mooiste van alle live-action remakes. De actie kijkt uistekend weg, alhoewel de hoeveelheid actie soms wat tegenvalt. Lees hier waar je Mulan kunt kijken.

Lees hier de recensie van Mulan

9. The One and Only Ivan

Gids.tv: ★★★ | IMDb: 6,7


Natuurlijk vermaakt deze productie de kijker met goede humor en een geweldige cast (waar voornamelijk Bryan Cranston wéér uitspringt), maar het verhaal en de dialogen verrassen niet. Lees hier waar je The One and Only Ivan kunt kijken.

Lees hier de recensie van The One and Only Ivan

8. Timmy Failure: Mistakes Were Made

Gids.tv: ★★★ | IMDb: 7,0


Het is een bijzonder geval, deze film. De verhaallijn is vanaf het begin heel duidelijk en binnen de dialogen wordt je meegenomen. De karakterontwikkeling van Timmy is goed, maar er zitten wat clichés in die het verhaal wel wat makkelijk maken. Lees hier waar je Timmy Failure: Mistakes Were Made kunt kijken.

Lees hier de recensie van Timmy Failure: Mistakes Were Made

7. Onward

Gids.tv: ★★★ | IMDb: 7,7


Onward is animatie van topniveau. Het verhaal van de twee totaal verschillende elfen broers is grappig, met zoals we gewend zijn een ontroerende finale. Lees hier waar je Onward kunt kijken.

Lees hier de recensie van Onward.

6. LEGO Star Wars Holiday Special

Gids.tv: ★★★½ | IMDb: 6,8


Het plot is wat plat en de karakters maken (met uitzondering van Rey) geen ontwikkeling door. Toch: de grappige momenten en de verwijzingen naar onder meer The Mandalorian en Galaxy's Edge maken deze special een feestje voor jong en oud. Lees hier waar je LEGO Star Wars Holiday Special kunt kijken.

Lees hier de recensie van LEGO Star Wars Holiday Special

5. Clouds

Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 7,5


Met vijf minuten zit je in een verhaal die de wereld moet zien. De film doet je beseffen dat niet iedereen gelijke kansen krijgt op deze planeet, en dat loslaten van onbelangrijke problemen een belangrijke sleutel in het leven is. Lees hier waar je Clouds kunt kijken.

Lees hier de recensie van Clouds.

4. Clone Wars (seizoen 7)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb: 8,3


De dialogen en de algehele verhaallijn maken deze serie een Star Wars-meesterwerk, alhoewel het voor de gemiddelde scifi-kijker uiteindelijk lastig zal zijn om te volgen. Lees hier waar je Clone Wars kunt kijken.

Lees hier de recensie van Clone Wars seizoen 7.

3. Soul

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb: 7,7


Een laatkomer, maar een bijzonder volwassen Pixar-film die het aandurft om de 'dood' en het leven na de dood te verpakken in een emotioneel én humoristisch pakpapiertje. Daarnaast een prachtige animatiestijl, zoals we dat van Pixar gewend zijn. Lees hier waar je Soul kunt kijken.

Lees hier de recensie van Soul.

2. Hamilton

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb: 8,6


Een bijzonder intelligent en prachtig verhaal wat vertelt wordt met rap en legendarische liedjes zoals het krachtige Wait for it, Non-Stop en het ontroerende Who Lives, Who Dies, Who Tells Your Story. Lees hier waar je Hamilton kunt kijken.

Lees hier de recensie van Hamilton.

1. The Mandalorian (seizoen 2)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb: 8,7


Het beste wat Star Wars de laatste jaren op het scherm gebracht heeft. Jon Favreau en Dave Filoni overtreffen zichzelf met visueel spektakel en avontuurlijke verhaallijnen. Lees hier waar je The Mandalorian kunt kijken.

Lees hier de recensie van The Mandalorian seizoen 2.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV