Bloedstollende actiefilm Speed van Jan de Bont zie je donderdag op Veronica

Bloedstollende actiefilm Speed van Jan de Bont zie je donderdag op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De Nederlandse filmregisseur Jan de Bont had al naam gemaakt in Hollywood als cameraman van onder meer Die Hard, maar in 1994 brak hij door als regisseur met de bloedstollende actiethriller Speed. Deze klassieker is donderdag te zien op Veronica en je kunt Speed streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
De psychopathische schurk Howard Payne heeft een bom geplaatst in een bus in Los Angeles. Wanneer de bus sneller dan een bepaalde snelheid rijdt, begint de bom te tikken - en wanneer hij vervolgens weer onder de snelheidsgrens zakt, onptloft het explosief. Agent Jack Traven probeert de bus in eerste instantie onder de 'startsnelheid' te houden, maar dan is het al te laat. Vervolgens gaat hij in een wilde autorit de bus achterna en probeert de buschauffeur er van te overtuigen dat er een bom aan boord van de bus is. Het is het begin van een zenuwslopende dollemansrit door L.A.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Speed was één van de succesvolste films van 1994, met een opbrengst van ruim 350 miljoen dollar. Ook won de film twee Oscars, voor het geluid en de geluidseffecten, en was er nog een nominatie voor de flitsende montage. Helaas kon Jan de Bont het niveau van zijn eerste film niet vasthouden en werd hij na enkele flops alweer snel vergeten. Speed is echter een actiethriller van de bovenste plank, met een slim uitgangspunt én uitstekend acteerwerk van de drie hoofdrolspelers.

Cast
Naast Keanu Reeves (John Wick) en Sandra Bullock (Gravity) zijn ook Dennis Hopper (Easy Rider) en Joe Morton (American Gangster) te zien in Speed. Deze film is geregisseerd door Jan de Bont (Twister).

Speed (1994) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is donderdag 25 augustus om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, thriller. Speelduur: 116 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV