Oogverblindend filmdrama The King's Speech zaterdag te zien op België Eén

Oogverblindend filmdrama The King's Speech zaterdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Videoland en Pathé Thuis

Kijktip :

Oké, veel mensen vinden historische kostuumdrama's maar saai. Toch valt er genoeg te genieten, bijvoorbeeld van de oogverblindende uitstraling en het fenomenale acteerwerk. Dat is ook het geval in The King's Speech. Deze film is zaterdag te zien op België Eén en je kunt The King's Speech streamen via onder meer Videoland en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Direct na het overlijden van zijn vader en het oneervolle aftreden van zijn broer Edward, wordt Bertie, die al zijn hele leven een ernstig stotterprobleem heeft, gekroond tot Koning George VI van Engeland. Zijn land staat op dat moment aan de vooravond van een oorlog, en het volk vraagt wanhopig om een leider in deze bange tijden. Zijn vrouw Elizabeth besluit contact te zoeken met de excentrieke logopedist Lionel Logue om George te helpen zijn spraak te verbeteren. Ondanks een moeilijke start lijkt Lionel's onorthodoxe methode zijn vruchten af te werpen: de koning ontwikkelt niet alleen het vertrouwen in zijn stem om het volk toe te spreken, ook ontstaat er een hechte vriendschap tussen George en Lionel.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Op het eerste oog leest het verhaal van The King's Speech als een bevestiging van alle vooroordelen over kostuumdrama's. Een stotterende koning die een logopedist inschakelt om het volk toe te spreken klinkt als een oersaaie geschiedenisles. Niets blijkt echter minder waar: The King's Speech wordt gekenmerkt door een ijzersterk script met prachtige dialogen en de nodige humor. Met veel plezier geven enkele topacteurs gestalte aan hun personages en daaruit rolt een prachtig drama voort, dat genomineerd werd voor niet minder dan twaalf (!) Oscars en er vier won: Beste Film, Beste Regie, Beste Acteur en Beste Originele Scenario.

Cast
Naast Colin Firth (1917) en Geoffrey Rush (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) zijn ook Helena Bonham Carter (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2) en Guy Pearce (Memento) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Tom Hooper (Les Misérables).

The King's Speech (2010) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op zaterdag 16 januari om 21.20 uur te zien op België Eén. Genre: drama, geschiedenis. Speelduur: 118 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV