Dinsdag in Op1: Marleen de Rooy over de val van kabinet Rutte III

Dinsdag in Op1: Marleen de Rooy over de val van kabinet Rutte III
Dit zijn de gasten van dinsdag 19 januari

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 19 januari 2021

  • Tien jaar geleden verscheen de laatste roman van schrijfster Jessica Durlacher. Morgen, op de dag van de inauguratie van president-elect Joe Biden ligt haar nieuwe boek ‘De Stem’ in de winkels. Ze schreef een verhaal over een wereld die veranderde na 9/11, elkaar willen beschermen en over haar vriendschap met Ayaan Hirsi Ali. Vanavond bij Op1 vertelt Jessica Durlacher waarom deze gebeurtenissen haar inspireerden tot deze roman te komen.

  • De kans lijkt steeds groter te worden dat Rutte en De Jonge morgenmiddag in een nieuwe persconferentie de invoering van een avondklok aankondigen. Vanavond bij Op1 bespreken voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers, burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff en politiek verslaggever van de NOS Xander van der Wulp de noodzaak van deze maatregel.

  • Amerika kijkt met spanning uit naar de dag van morgen: Donald Trump vertrekt en Joe Biden treedt aan als nieuwe president. Vanavond bij Op1 Amerikajournalist Laila Frank en Amerikakenner Rick Nieman over de laatste 24 uur van Trump als president en de inauguratie van Joe Biden. En duikt Eppo van Nispen in het rijke archief van beelden van eerdere inauguraties.

  • Politiek verslaggever voor de NOS Marleen de Rooy volgt dinsdag 19 januari het debat in de Tweede Kamer over de val van het kabinet op de voet. Demissionair minister-president Markt Rutte kwam stevig onder vuur te liggen. Vanavond bij Op1 vertelt Marleen de Rooy welke politieke consequenties het debat van vandaag heeft. Ook politiek verslaggever Xander van der Wulp schuift aan.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV