Briljante misdaadklassieker Fargo vrijdag te zien op Canvas

Briljante misdaadklassieker Fargo vrijdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De gebroeders Coen (Ethan en Joel) zijn al lang gevestigde namen in Hollywood. Het tweetal heeft talloze geweldige films gemaakt, maar de briljante, zwartkomische misdaadklassieker Fargo is misschien wel hun beste. Deze geweldige film past helemaal in de huidige winterse omstandigheden. Vrijdag is-ie te zien op Canvas en je kunt Fargo streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Jerry Lundegaard werkt in de autohandel van zijn rijke schoonvader, maar zit in zware financiële problemen. In al zijn wanhoop bedenkt hij een waanzinnig plan: hij zal zijn vrouw laten ontvoeren en zijn schoonvader vragen het losgeld te betalen. De winst wil hij verdelen met de 'ontvoerders', een stel losers uit het diepgevroren stadje Fargo in Noord-Dakota. Maar de kidnapping loopt helemaal uit de hand, en er vallen doden. Terwijl politiechef Marge Gunderson haar tanden in het onderzoek zet, gaat het met Jerry van kwaad tot erger.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Er is nauwelijks een beter film voorhanden om in deze winterse omstandigheden te kijken dan de misdaadklassieker Fargo. Het hele verhaal speelt zich af in het besneeuwde, oneindige landschap van de Amerikaanse staat Minneapolis. De gebroeders Coen serveren met veel plezier hun bizarre verhaal, vol ironische en duistere humor. Ze konden beschikken over een fenomenale cast, met William H. Macy als de ultieme loser Jerry Lundegaard en de met een Oscar bekroonde Frances McDormand als Marge Gunderson. In een geweldige bijrol steekt Steve Buscemi het tweetal nog bijna naar de kroon.

Cast
Naast Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) en William H. Macy (The Lincoln Lawyer) zijn ook Steve Buscemi (Reservoir Dogs) en Peter Stormare (The Big Lebowski) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ethan en Joel Coen (No Country for Old Men).

Fargo (1996) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op vrijdag 12 februari om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: comedy, drama, misdaad. Speelduur: 98 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV