Schitterend romantisch drama Shadowlands vrijdag te zien op Canvas

Schitterend romantisch drama Shadowlands vrijdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Amazon Prime

Kijktip :

Anthony Hopkins heeft in zijn lange carrière zó veel mooie rollen gespeeld, dat je er af en toe nog weleens een over het hoofd wil zien. In 1993 schitterde Hopkins bijvoorbeeld niet alleen in The Remains of the Day (waarvoor hij een Oscarnominatie ontving), maar ook in het prachtige romantische drama Shadowlands. Deze film zie je vrijdag op Canvas en je kunt Shadowlands streamen via Amazon Prime.

Het verhaal
C.S. (Jack) Lewis is de auteur van De Kronieken van Narnia, één van de beroemdste fantasyboeken aller tijden. In de jaren vijftig van de vorige eeuw geeft hij les aan de universiteit van Oxford. Hij leert er de Amerikaanse dichteres Joy Gresham kennen en er ontstaat een stormachtige liefdesrelatie tussen de twee.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Het verhaal van een schrijver die verliefd wordt op een dichteres klinkt misschien een beetje saai en afgezaagd, maar in de handen van regisseur Richard Attenborough (A Bridge Too Far, Gandhi) ontstaat er een prachtige film. Dat het hier om een waargebeurde romance gaat, maakt het allemaal nog een tikkeltje intenser. Een film als deze valt of staat bij het acteerwerk van de hoofdrolspelers en dat is werkelijk subliem: niet alleen Anthony Hopkins speelt op de toppen van zijn kunnen, ook Debra Winger zet een sterk staaltje acteerkunst neer.

Cast
Naast Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs) en Debra Winger (Terms of Endearment) zijn ook Edward Hardwicke (Elizabeth) en Joseph Mazzello (Jurassic Park) te zien in Shadowlands. Deze film is geregisseerd door Richard Attenborough (Chaplin).

Shadowlands (1993) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 12 maart om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 131 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV