Prachtig filmdrama A Beautiful Mind donderdag te zien op Paramount Network

Prachtig filmdrama A Beautiful Mind donderdag te zien op Paramount Network
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Een jaar na zijn Oscarwinst voor Gladiator leek Russell Crowe opnieuw met de hoofdprijs aan de haal te gaan, maar de Academy Award ging uiteindelijk naar Denzel Washington (Training Day). Niettemin staat als een paal boven water dat Crowe in A Beautiful Mind de pannen van het dak acteert - en hij is niet de enige. Deze film is donderdag te zien op Paramount Network en je kunt A Beautiful Mind streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Paramount Network te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Wiskundig wonderkind en supergenie John Forbes Nash jr. ontwikkelt in de jaren vijftig een revolutionaire economische theorie. Nash wordt opgemerkt door een geheime overheidsdienst, die zijn wiskundige talent inschakt om geheime codes van communisten te ontcijferen. De toch al wat wereldvreemde Nash gaat langzaam kapot aan de druk en stress van het spionagewerk en de dreiging van de communisten. Terwijl hij opgevroten wordt door paranoia en schizofrenie, verzorgt zijn vrouw Alicia het kwetsbare gezin. Haar liefde en zorg lijken uiteindelijk het laatste houvast voor Nash.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Niet alleen was A Beautiful Mind een enorm commercieel succes, ook de Academy was zeer te spreken over dit prachtige drama. De film won onder meer in de categorieën Beste Film, Beste Regie en Beste Vrouwelijke Bijrol (Jennifer Connelly). Regisseur Ron Howard vertelt dan ook op vakkundige wijze een prachtig verhaal, dat begint als romantisch drama maar zich langzaam ontspint als paranoiathriller. Speciale vermelding gaat naar de prachtige, eveneens voor een Oscar genomineerde muziek van James Horner.

Cast
Naast Russell Crowe (The Nice Guys) en Ed Harris (The Truman Show) zijn ook Jennifer Connelly (Requiem for a Dream) en Christopher Plummer (Knives Out) te zien in A Beautiful Mind. Deze film is geregisseerd door Ron Howard (Apollo 13).

A Beautiful Mind (2001) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is donderdag 25 augustus om 20.30 uur te zien op Paramount Network. Genre: drama. Speelduur: 135 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV