Greatest Hits-filmmaand op Net5: deze vijf muzikale films zijn in april te zien

Greatest Hits-filmmaand op Net5: deze vijf muzikale films zijn in april te zien
Met drie prachtige premières

Film :

April wordt een feestelijke en muzikale filmmaand op Net5. Rond het thema 'The Greatest Hits' worden vijf prachtige muziekfilms uitgezonden, waarvan er maar liefst drie hun tv-première beleven. Ga er dus maar even goed voor zitten en geniet van vijf muzikale topfilms!

Lees alles over The Greatest Hits-filmmaand van Net5 op Gids.tv.

Oscarwinnaars
Net5 heeft niet voor de minste films gekozen, want er zitten ook populaire Oscarwinnaars als Bohemian Rhapsody (2018) en A Star Is Born (2018) bij. Zij wonnen de prijzen voor Beste Acteur, Beste Geluid, Beste Geluidseffecten en Beste Montage (Bohemian Rhapsody) en Beste Originele Liedje (A Star Is Born). Bovendien werden ze allebei genomineerd voor Beste Film. Kwaliteit gegarandeerd dus, en daar blijft het niet bij! Hieronder vind je het volledige uitzendschema van de vijf muzikale topfilms op Net5.

1 april, 20.30 uur: Music and Lyrics (IMDb ★ 6,5 | 2007)


Popzanger Alex Fletcher is al enkele jaren op zijn retour. Zijn gloriedagen uit de jaren tachtig zijn slechts een vage herinnering en hij komt tegenwoordig aan de kost als zanger in pretparken en op kermissen. Wanneer hij van de jonge popdiva Cora Corman de vraag krijgt om samen met haar een album te maken, beseft Alex dat dit zijn laatste kans op een comeback is. Alleen heeft hij al tien jaar geen noot muziek meer geschreven...

Film première

8 april, 20.30 uur: Bohemian Rhapsody (IMDb ★ 8,0 | 2018)


Bohemian Rhapsody volgt het verhaal van de Britse band Queen, met een centrale rol voor leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht, weet al snel door te breken met diverse hits als 'We Will Rock You' en 'Radio Ga Ga'. Queen beleeft ook genoeg moeilijke momenten, maar komt altijd weer bovendrijven - met als hoogtepunt het Live Aid benefietconcert in 1985.

Film première

15 april, 20.30 uur: A Star Is Born (IMDb ★ 7,6 | 2018)


De in verval geraakte countryster Jackson Maine ontdekt, en wordt verliefd op, de onbekende, worstelende artiest Ally. Ze heeft haar droom om het te maken in de muziekbusiness zo goed als opgegeven, tot Jack haar aanmoedigt haar plek in de spotlights op te eisen. Wanneer dit lukt, begint hun liefdesrelatie echter scheurtjes te vertonen. Jack voert een innerlijke strijd en heeft moeite met het feit dat hij steeds meer in Ally's schaduw komt te staan.

Film première

22 april, 20.30 uur: Yesterday (IMDb ★ 6,8 | 2019)


Malik is een worstelende singer-songwriter uit een pittoresk Brits dorp. Zijn grote droom van wereldwijde faam is allang vervlogen, hoewel hij veel steun krijgt van zijn beste jeugdvriendin Ellie. Na een ongelukkige botsing tijdens een mysterieuze wereldwijde black-out wordt Jack wakker, om na een paar dagen te ontdekken dat de popgroep The Beatles nooit hebben bestaan!

29 april, 20.30 uur: Mamma Mia! (IMDb ★ 6,4 | 2008)


Donna Sheridan runt een hotel op een prachtig Grieks eiland. Haar dochter Sophie wil in het huwelijksbootje stappen met Sky. Voordat ze gaat trouwen, hoopt Sophie erachter te komen wie haar vader is, zodat hij haar weg kan geven bij het huwelijk. Sophie leest het dagboek van haar moeder en ontdekt dat er drie mogelijke vaders zijn. Uit naam van haar moeder, nodigt ze stiekem de drie vaders uit, waar haar moeder helemaal niets van weet.

De filmmaand The Greatest Hits begint op donderdag 1 april. Elke donderdag kun je op Net5 om 20.30 uur genieten van een prachtige muziekfilm.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV