Recensie: Wonder Woman 1984 blinkt uit in actie en 80's-gevoel

Recensie: Wonder Woman 1984 blinkt uit in actie en 80's-gevoel
Met Gal Gadot én Doutzen Kroes

Film :

Vanaf 31 maart staat de film Wonder Woman 1984 op Pathé Thuis. Als een vuurpijl wordt de superheldenfilm afgeschoten. We zien spectaculaire actie als een stel volwassen amazones, onder wie onze eigen Doutzen en Diana (gespeeld door Gal Gadot) een levensgevaarlijk parcours afleggen in een immens stadion, uitgehouwen in de rotsen. Lees hier de filmrecensie van Wonder Woman 1984.

Je kunt Wonder Woman 1984 streamen op Pathé Thuis.

Diana Prince versus Barbara Minerva
We maken een sprong naar de jaren 80. Diana, werkzaam als antropologe bij het Smithsonian Institute in Washington D.C., probeert haar activiteiten als Wonder Woman zoveel mogelijk geheim te houden. Wanneer zakenman Maxwell Lord het instituut bezoekt, komt hij met behulp van een nieuwe collega, Barbara Ann Minerva genaamd, in het bezit van een mysterieuze Dreamstone. Maxwell besluit de superkrachten van de Dreamstone voor eigen gewin te gebruiken, waardoor de hele wereld ernstig gevaar loopt.

Actrice Gal Gabot in de film 'Wonder Woman 1984'

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
De proloog van Wonder Woman 1984 vormt in ieder geval een sterk begin, met een soort Olympische wedstrijd waarin de Amazones en Diana - alias Wonder Woman - in actie komen. Het tweede deel is een echte popcornknaller die in uitblinkt in de actiescènes. Ook de sets zijn sfeervol en rijk; dat blijven ze als ze omslaan naar de heerlijke jaren 80 setting. De cast is aardig: Gal Gadot acteert vrij monotoon, maar Kirsten Wiig, Chris Pine en een duistere rol voor Pedro Pascal maken veel goed. Niet alles is rozengeur en maneschijn: het verhaal is mager, de finale is mierzoet en makkelijk en de tijdsduur van 151 minuten is absoluut te lang. Maar als de actie daar is, genieten we met zijn allen. Drie sterren.

Cast
Naast Gal Gadot (Zack Snyder's Justice League) en Chris Pine (Outlaw King) zijn ook Kirsten Wiig (Barb and Star Go to Vista Del Mar), Pedro Pascal (Game of Thrones), Doutzen Kroes (Wonder Woman) en Robin Wright (House of Cards) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Patty Jenkins (Monster).

Vanaf 31 maart is de film Wonder Woman 1984 te streamen op Pathé Thuis. Genre: Actie, Avontuur, Drama. Tijdsduur: 151 minuten. IMDb-score: 5,4.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV