Ingenieuze thriller Fracture zondag 1 augustus te zien op SBS9

Ingenieuze thriller Fracture zondag 1 augustus te zien op SBS9
Waanzinnige film met geweldige plottwist

Kijktip :

De legendarische acteur Anthony Hopkins is inmiddels 83 jaar, maar hij ontving onlangs een tweede Oscar voor zijn waanzinnige hoofdrol in The Father. In zijn lange carrière speelde hij echter ook veel schurken, zoals in de ingenieuze thriller Fracture. Deze uitstekende film zie je zondag op SBS9.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Wanneer Ted Crawford, een intelligente en succesvolle ingenieur, ontdekt dat zijn vrouw hem bedriegt, schiet hij haar in koelen bloede neer. De politie arresteert Ted en op de hoorzitting eist deze het recht op om zichzelf te verdedigen. De jonge advocaat Willy Beachum neemt de zaak names het OM op zich. Willy hoopt dat de kristalheldere zaak, met staalhard bewijs, snel afgerond is. Maar de briljante Ted heeft niet zomaar besloten zichzelf te verdedigen. Algauw blijkt dat hij enkele troeven achter de hand heeft en de zaken niet zo simpel zijn als ze op het eerste gezicht lijken.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De beroemdste schurk uit de carrière van Hopkins is natuurlijk dr. Hannibal Lecter, die hij op gruwelijke wijze tot leven bracht in The Silence of the Lambs (1991) - waarvoor de acteur een welverdiende Oscar ontving. Ook in Fracture kan hij er echter wat van. Ted Crawford steekt dr. Lecter qua intelligentie bijna naar de kroon, en hij is al even koelbloedig. Hopkins brengt ook dit personage weer op prachtige wijze tot leven en de jonge Ryan Gosling laat ook mooi acteerwerk zien - hoewel hij bij lange na niet kan tippen aan de sublieme Hopkins.

Cast
Naast Anthony Hopkins (The Father) en Ryan Gosling (La La Land) zijn ook David Strathairn (Nomadland) en Rosamund Pike (Gone Girl) te zien in Fracture. Deze film is geregisseerd door Gregory Hoblit (Primal Fear).

Fracture (2007) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op zondag 1 augustus om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: misdaad, thriller. Speelduur: 113 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV