Aangrijpend oorlogsdrama Haar naam was Sarah maandag te zien op RTL 8

Aangrijpend oorlogsdrama Haar naam was Sarah maandag te zien op RTL 8
Ook te streamen via Videoland en Amazon Prime

Kijktip :

Het kan een behoorlijk overweldigende taak zijn om een wereldberoemd boek te vertalen naar film, maar de makers van Haar naam was Sarah slaagden hier glansrijk in. Dit prachtige en aangrijpende oorlogsdrama is maandag te zien op RTL 8 en je kunt Haar naam was Sarah streamen via onder meer Videoland en Amazon Prime.

Het verhaal
De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft gezien dat Sarah haar broertje in een kast opsloot voordat de politie het appartement binnendrong. Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia. Ze gaat op zoek in de archieven en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De Franse film Haar naam was Sarah (originele titel: Elle s'appelait Sarah) werd gebaseerd op de wereldberoemde roman van Tatiana de Rosnay uit 2007, een enorme bestseller. Op het witte doek verloor het verhaal niets aan kracht en dit aangrijpende oorlogsdrama is een absolute must watch voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Tweede Wereldoorlog. De hoofdrol wordt gespeeld door de Britse steractrice Kristin Scott Thomas (o.a. Four Weddings and a Funeral, The English Patient, Gosford Park, Darkest Hour).

Haar naam was Sarah (2010) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op maandag 3 mei om 20.25 uur te zien op RTL 8. Genre: drama, oorlog. Speelduur: 111 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV