Woensdag in De Vooravond: Ronit Palache over geweld in Palestina

Woensdag in De Vooravond: Ronit Palache over geweld in Palestina
De gasten van woensdag 12 mei

Kijktip :

De gemoederen tussen Israël en Palestina lopen hoog op de afgelopen dagen. Er zijn meerdere raketaanvallen over een weer gegaan, waarbij veel mensen gewond en gedood werden. Journalist Ronit Palache is inwoner van Israël en vertelt over de situatie. Wie schuiven er nog meer aan?

Lees verder onder de video's.

De gasten in De Vooravond - woensdag 12 mei

  • Het geweld tussen Israël en de Palestijnen laait opnieuw op en gisteravond escaleerde de situatie met grote lucht- en raketaanvallen over en weer. De familie van journalist Ronit Palache woont in Israël, zij maakt zich enorme zorgen.
  • Na acht moeizame formatieweken maakte het kabinet vandaag de balans op met een Kamerdebat. Hoe verloopt de formatie verder en waar zitten de knelpunten? We bespreken het laatste nieuws met oud D66-leider Alexander Pechtold, chef politiek van NRC Handelsblad Guus Valk en politicoloog Dieuwertje Kuijpers.
  • Voor haar vijftigste verjaardag geeft koningin Máxima een groot tv-interview aan Matthijs van Nieuwkerk. Maar hoe interview je eigenlijk een koningin? Rick Nieman en Brecht van Hulten weten het uit ervaring en vertellen erover aan tafel.
  • Na een stilte van zo’n zes jaar is voormalig Kane-frontman Dinand Woesthoff terug van weg geweest! Hij vertelt vanavond over zijn comeback en staat op ons podium met nieuwe muziek van zijn eerste solo-album ‘Luck of Birth’.

De Vooravond is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van De Vooravond terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV