Fantastische thriller The Girl with the Dragon Tattoo zie je vrijdag op Net5

Fantastische thriller The Girl with the Dragon Tattoo zie je vrijdag op Net5
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Regisseur David Fincher heeft er in de loop der jaren zijn handelsmerk van gemaakt: prachtig gefilmde, strak vormgegeven films die een spannend verhaal vertellen. In 2011 was dat ook het geval met de fantastische thriller The Girl with the Dragon Tattoo, vrijdag te zien op Net5. Je kunt The Girl with the Dragon Tattoo streamen via Google Play en iTunes.

Het verhaal
De doortastende journalist Mikael Blomkvist wordt door de rijke oud-zakenman Henrik Vanger op diens afgelegen eiland aan de ijzige kust van Zweden ontboden om de verdwijning van zijn nichtje Harriet te onderzoeken. Volgens Vanger werd ze jaren geleden vermoord door een familielid. Ondertussen wordt Lisbeth Salander, een mysterieuze hacker, ingehuurd om Blomkvist te bespioneren. Haar bevindingen leiden er echter toe dat ze samen op zoek gaan naar de moordenaar van Harriet. Hoewel Lisbeth kampt met een problematisch verleden, zijn haar vaardigheden als hacker van onschatbare waarde.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
David Fincher begon in 2011 aan de verfilming van de beroemde Millennium-trilogie van Stieg Larsson, maar helaas bleef het slechts bij één film. The Girl with the Dragon Tattoo is niettemin prima los te zien van de twee vervolgboeken. Zoals we dat van Fincher kennen ziet de film er superstrak uit en is de spanning van begin tot eind om te snijden. De regisseur kon bovendien beschikken over een geweldige cast, waarvan de voor een Oscar genomineerde Rooney Mara de show steelt.

Cast
Naast Daniel Craig (Knives Out) en Rooney Mara (Carol) zijn ook Christopher Plummer (The Sound of Music), Stellan Skarsgård (Good Will Hunting) en Robin Wright (Wonder Woman) te zien in The Girl with the Dragon Tattoo. Deze film is geregisseerd door David Fincher (Se7en).

The Girl with the Dragon Tattoo (2011) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op vrijdag 28 mei om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: misdaad, mysterie, thriller. Speelduur: 158 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV