Recensie: A Quiet Place Part II brengt meer van hetzelfde, maar blijft thriller van formaat

Recensie: A Quiet Place Part II brengt meer van hetzelfde, maar blijft thriller van formaat
Met Emily Blunt, John Krasinski en Cillian Murphy

Film :

Vanaf 24 juni gaat de film A Quiet Place Part II draaien in de Nederlandse bioscopen. Het staat als een paal boven water: A Quiet Place (2018) was één van de meest bloedstollende en spannende thrillers van de laatste jaren. Hoe gaat het nu verder met de familie Abbott? Lees hier de filmrecensie van A Quiet Place Part II.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Silence is not enough
Het verhaal van het tweede deel begint meteen na de gebeurtenissen uit de eerste film. Na de dodelijke gebeurtenissen rondom hun huis zet de familie Abbott hun overlevingstocht in stilte voort in de buitenwereld, terwijl de levensgevaarlijke wezens op de loer liggen. Evelyn worstelt met het feit hoe ze dit aan moet pakken en hoe ze haar kinderen een grotere overlevingskans kan geven. Tijdens hun bizarre tocht ontdekken ze dat de wezens die op geluid afkomen niet het enige gevaar zijn.

Acteur Noah Jupe, Millicent Simmonds en Emily Blunt in de film 'A Quiet Place Part II'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Het vervolg op John Krasinski’s populaire postapocalyptische horror, waarin stilte van levensbelang is, zorgt er ook nu weer voor dat jij als kijker geen hap popcorn meer durft te nemen. Maar weet het acteurskoppel John Krasinski/Emily Blunt de eerste film te overtreffen in dit tweede deel? Groot pluspunt is de cast, met wederom Emily Blunt als boegbeeld. Ook Noah Jupe en Millicent Simmonds spelen geweldig als haar kinderen. Nieuwkomer is de bijna onherkenbare Cillian Murphy (Peaky Blinders), een uitstekende aanwinst. De zinderende spanning blijft verlammend in een prima tweede deel, dat nooit verveelt. En deel drie zit in het vat. Vier sterren.

Cast
Naast Emily Blunt (Mary Poppins Returns) en John Krasinski (Detroit) zijn ook Cillian Murphy (Dunkirk), Noah Jupe (Wonder) en Millicent Simmonds (Wonderstruck) te zien in deze film. John Krasinski regisseerde ook de film.

Vanaf 24 juni is de film A Quiet Place Part II te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Horror, Thriller, Drama, Avontuur. Tijdsduur: 97 minuten. IMDb-score: 7,8.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV