Serierecensie: Lisey's Story is ouderwets angstaanjagend Stephen King-vermaak

Serierecensie: Lisey's Story is ouderwets angstaanjagend Stephen King-vermaak
Horror, romantiek en mysterie met Julianne Moore in de hoofdrol

Film :

Sinds 4 juni is de serie Lisey's Story op Apple+ te zien. Als je hart sneller gaat kloppen van de horrorverhalen van Stephen King moet je zeker deze serie - met uitstekende cast - checken, met Julianne Moore in een dramatische en gruwelijke hoofdrol. Lees hier de serierecensie van Lisey's Story.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Na een 25 jaar durend huwelijk verloor Lisey Landon haar echtgenoot, de romanschrijver Scott Landon. Hij was een veelgeprezen en beroemd auteur, maar ook een zeer complex persoon. Nu, twee jaar na de dood van haar man, zorgt een reeks van vreemde en verontrustende gebeurtenissen ervoor zorgt dat Lisey herinneringen ophaalt aan haar huwelijk met Scott die ze opzettelijk uit haar hoofd heeft gehouden.

Deze recensie gaat over de eerste vier afleveringen van Lisey's Story

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Bij het zien van de eerste vier afleveringen kunnen we gelukkig stellen dat Lisey's Story een van de betere Stephen King-verfilmingen van de laatste jaren is, mede door de ijzersterke cast met onder anderen Clive Owen (American Crime Story) en de waanzinnige actrice Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight). Een typisch Stephen King-verhaal - het heeft overeenkomsten met het eveneens verfilmde Misery - waarin visueel veel te genieten is. De waarschuwing in het begin van elke aflevering, "Dit programma bevat onderwerpen als zelfbeschadiging en zelfmoord", is begrijpelijk en maakt de serie niet geschikt voor kijkers onder de 16 jaar. Drie sterren.

Cast
Naast Julianne Moore (Still Alice) en Clive Owen (Closer) zijn ook Jennifer Jason Leigh (Dolores Claiborne), Joan Allen (Room) en Dane DeHaan (A Cure for Wellness) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Pablo Larraín (Jackie).

Vanaf 4 juni is de serie Lisey's story te zien op Apple TV+. Deze serie bevat acht afleveringen en ging van start met de eerste twee afleveringen, gevolgd door nieuwe afleveringen elke vrijdag. Genre: Horror, Drama, Mystery. IMDb-score: 6,0.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV