Meeslepend biografisch drama Darkest Hour dinsdag te zien op SBS9

Meeslepend biografisch drama Darkest Hour dinsdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Gary Oldman behoort al sinds halverwege de jaren tachtig tot de beste acteurs ter wereld, maar hij werd altijd hopeloos overgeslagen door het Oscarcomité. Tot 2018. Toen wij hij de prijs voor Beste Acteur voor zijn vertolking in Darkest Hour. Dit prachtige biografische drama is dinsdag te zien op SBS9 en je kunt Darkest Hour streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Winston Churchill is net enkele dagen premier van Engeland en het land staat aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Aan Churchill de taak om het land door de oorlog te loodsen. Hij moet kiezen tussen vredesonderhandelingen met nazi-Duitsland of vechten voor de idealen en de vrijheid van het land. Churchill beleeft zijn 'darkest hour' als hij de bevolking moet behoeden voor de gevaarlijke vijand en tegelijkertijd te maken krijgt met tegenwerking uit zijn eigen politieke partij. Ook moet hij de sceptische koning George VI nog overtuigen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Hoewel Darkest Hour veel indrukwekkende aspecten bevat (scenario, muziek, production design, cinematografie), leunt de film bijna volledig op de werkelijk sublieme vertolking van Gary Oldman. Hij kruipt volledig in de huid van Winston Churchill en wordt daarbij geholpen door Oscarwinnende make-up en een fatsuit. Oldman wordt er volledig onherkenbaar door en dat maakt hem alleen maar geloofwaardiger. De film biedt een prachtig inkijkje in de politieke situatie in Groot-Brittannië ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Cast
Naast Gary Oldman (Mank) en Kristin Scott Thomas (The English Patient) zijn ook Lily James (The Dig) en Stephen Dillane (Outlaw King) te zien in Darkest Hour. Deze film is geregisseerd door Joe Wright (Atonement).

Darkest Hour (2017) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is dinsdag 13 september om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: biografie, drama. Speelduur: 125 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV