Indrukwekkende thriller Everest donderdag te zien op RTL 7

Indrukwekkende thriller Everest donderdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De immense Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, spreekt nog altijd tot de verbeelding - maar in films zagen we 'm nog maar zelden. Dat veranderde in 2015 met de spannende thriller Everest. Deze film is donderdag te zien op RTL 7 en je kunt Everest streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
1996. Ondanks waarschuwingen over een grote storm die voorspeld is, gaan twee teams op klimexpeditie naar de top van de Mount Everest. Een team staat onder leiding van gids Rob Hall, het andere team wordt geleid door Scott Fischer. Journalist Jon Krakauer gaat mee om verslag te doen van de klim. De bergbeklimmers krijgen te maken met de meest barre weersomstandigheden wanneer hun levenslange obsessie om de top van de Everest te bereiken verandert in een adembenemende strijd om te overleven. Gebaseerd op waargebeurde feiten.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
De hoogte van de Mount Everest brengt een mystieke én unieke omgeving met zich mee, die maar zelden is vastgelegd op film. Uiteraard maakt Everest gebruik van de nodige special effects, maar die zijn prima verzorgd en ze maken de film niet minder spannend en meeslepend. Langzaam maar zeker ontspint zich een indrukwekkende strijd om te overleven, die door de sterrencast mooi wordt uitgedragen. Zelfs in kleine bijrolletjes zien we bekende gezichten als Michael Kelly, Keira Knightley, Sam Worthington, Elizabeth Debicki en Vanessa Kirby.

Cast
Naast Jason Clarke (The Devil All the Time) en Jake Gyllenhaal (Nocturnal Animals) zijn ook Josh Brolin (Deadpool 2), John Hawkes (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri), Robin Wright (Wonder Woman) en Emily Watson (Chernobyl) te zien in Everest. Deze film is geregisseerd door Baltasar Kormákur.

Everest (2015) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is donderdag 10 februari om 22.40 uur te zien op RTL 7. Genre: drama, thriller. Speelduur: 121 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV