Spectaculaire misdaadfilm Desperado maandag te zien op RTL 7

Spectaculaire misdaadfilm Desperado maandag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Regisseur Robert Rodriguez brak in de jaren negentig door en leek een veelbelovende carrière tegemoet te gaan, maar helaas heeft hij de belofte nooit helemaal kunnen inlossen. Feit blijft dat Desperado, zijn tweede bioscoopfilm, een uitstekende actie-/misdaadproductie is. Je ziet 'm maandag op RTL 7 en je kunt Desperado streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Een naamloze en eenzame mariachi reist rond met een gitaarkoffer vol vuurwapens. Hij zint op wraak. Wraak op de drugsdealer Bucho die zijn vriendin vermoordde en zijn hand verwondde. El Mariachi papt aan met de bloedmooie Carolina, die werkt voor zijn grootste vijand Bucho. Ondertussen stuurt de drugsbaron zijn mannen op hem af. Een explosieve confrontatie kan niet uitblijven.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Net als in zijn eerste film (El Mariachi) speelt de Mexicaanse cultuur ook in deze film van Rodriguez weer een belangrijke rol. Desperado is een soort 'Tarantino in Mexico', en dat is niet verwonderlijk: Rodriguez en Quentin Tarantino zijn goede vrienden en trokken veel met elkaar op in de eerste jaren van hun carrières. Tarantino heeft zelfs een bijrolletje in deze film, maar laten we daar niet te veel woorden aan vuilmaken. Daar is de rest van de cast namelijk te goed voor; zij tillen de film daadwerkelijk naar een hoger niveau.

Cast
Naast Antonio Banderas (Pain and Glory) en Joaquim de Almeida (The Hitman's Bodyguard) zijn ook Salma Hayek (Like a Boss) en Steve Buscemi (Fargo) te zien in Desperado. Deze film is geregisseerd door Robert Rodriguez (Sin City).

Desperado (1995) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op maandag 9 augustus om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, misdaad. Speelduur: 104 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV