Vanavond op tv: Massa is Kassa seizoen 2 & Het beste van... Disco

Vanavond op tv: Massa is Kassa seizoen 2 & Het beste van... Disco
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 9 augustus

Kijktip :

Het tweede seizoen van Familie Gillis, massa is kassa is vanaf vanavond opnieuw te zien op SBS6. Ook kun je opnieuw genieten van 100 jaar jong met Gordon en op NPO3 start Het beste van... Disco. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 9 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: American insurrection

Canvas
20:28 uur

Deze documentaire analyseert de extreemrechtse groeperingen die verantwoordelijk zijn voor de recente golf van dreiging en geweld in de VS.

Trump
Ook toont 'American insurrection' aan hoe dat extreme gedachtengoed werd aangemoedigd door voormalig president Trump en welke gevolgen dat heeft voor de toekomst.

Hoeders
Deze milities beschouwen zichzelf als hoeders van de Amerikaanse grondwet, maar dat staat haaks op hun racistische anti-overheidsideologie.

Actiefilm: Desperado

RTL 7
20:29 uur

De mysterieuze El Mariachi reist in Desperado rond met een gitaarkoffer vol vuurwapens. Hij zint op wraak op de drugsbaron Bucho, die verantwoordelijk is voor de dood van zijn vriendin. Als hij in Bucho's bar de confrontatie aangaat met diens mannen, eindigt dit in een bloedbad. El Mariachi raakt gewond en wordt opgevangen door de mooie Carolina, die voor Bucho blijkt te werken. Al snel vliegen de vonken tussen de twee over. Ondertussen draagt Bucho al zijn mannen op om El Mariachi te doden.

Start: Familie Gillis, massa is kassa seizoen 2

SBS 6
20:30 uur

Vanaf vanavond is het tweede seizoen van 'Familie Gillis: massa is kassa' opnieuw te zien op SBS6. Elke maandag om 20:30 uur wordt de multimiljonair Peter Gillis met zijn familie en vakantieparken verder gevolgd tijdens de coronacrisis.

Grote schoonmaak
Met de winter op komst vertrekken de laatste gasten van de vakantieparken en storten de familie Gillis en de werknemers van Peter zich op de grote schoonmaak en het winterklaar maken van alle parken.

Feestdagen
De goede voornemens van multimiljonair Peter Gillis zijn duidelijk: nóg meer massa, en nóg meer kassa. Dit motto gaat ook op tijdens de feestdagen wanneer Peter samen met zijn drie kinderen en zijn dertig jaar jongere vriendin Nicol, hun reusachtige villa omtovert tot een ware kerstattractie.

Start herhalingen: 100 jaar jong

SBS 6
21:25 uur

Vanaf vanavond herhaalt SBS6 het tweede seizoen van 100 jaar jong, waarin Gordon ouderen volgt in hun dagelijks leven, terwijl ze hun bijzondere levensverhaal delen. Elke maandag om 21:30 uur op SBS6.

Levenslust
Alle ouderen in het programma zijn rond de Eerste Wereldoorlog geboren. Na meer dan een eeuw zitten ze stuk voor stuk nog vol levenslust.

Danspasjes
Zo gaat Gordon in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen langs bij de 100-jarige Ingrid uit Bussum. Ze wast, poetst en kookt nog geheel zelfstandig. Elke dag maakt ze een paar danspasjes en haar grootste hobby is tuinieren. Ze kweekt haar eigen meloenen en sproeit regelmatig haar planten.

Luchtbuks
Ook gaat Gordon langs bij de 100-jarige Ria. Ze woont in een verzorgingstehuis en drinkt daar elke middag een glas Chardonnay. Al vanaf 1936 schiet Ria ieder jaar raak bij de schiettent op de Tilburgse kermis, waardoor ze in Tilburg en omstreken bekend staat als luchtbuks Ria.

Start: Het beste van... Disco

NPO 3
22:25 uur

In 'Het beste van… Disco' komt het rijke disco-verleden van Toppop uitgebreid aan bod. Na vanavond komende dinsdag, woensdag en volgende week dinsdag rond 22:10 uur op NPO 3.

Jaren 70
We horen dat de eerste stappen naar de echte disco-muziek werden gezet begin jaren 70 door onder anderen James Brown. We zien hoe vooruitstrevend deze act was met een zwoel dansende danseres op een blok.

Neder-disco
Verder bekijken we met onze gasten de grootste Neder-disco-hits. Het blauwe pak van Jerney Kaagman staat bij menigeen op het netvlies gebrand. Spargo stond weken op nummer 1 met hun hit You and Me.

Swingend
Nederland was in de ban van de disco. Het is moeilijk om stil te blijven zitten bij deze rijke swingende terugblik.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV