Vrijdag in Op1: evenementensector over protestmars 'Unmute Us!'

Vrijdag in Op1: evenementensector over protestmars 'Unmute Us!'
De gasten van vrijdag 20 augustus

Kijktip :

Op zaterdag 21 augustus wordt in vijf Nederlandse steden de protestmars ‘Unmute Us!’ gelopen. Tijdens deze demonstratie uiten meer dan 1.000 aangesloten partijen uit de evenementenbranche samen met hun bezoekers hun gevoelens van onbegrip over het kabinetsbeleid rondom evenementen. Onder andere initiatiefnemer Jasper Goossen en MOJO-baas Ruben Brouwer vertellen vanavond bij Op1 over deze protestmars. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder de video.

De gasten in Op1 - vrijdag 20 augustus

  • Tijdens de lockdown verlangden veel mensen naar gezelschap, met een levendige handel in puppy’s tot gevolg: er werden maar liefst 400.000 nieuwe hondjes aangeschaft. Er gaat volgens Karen Soeters van House of Animals echter een schimmige wereld schuil achter deze puppyhandel, veel hondjes worden in Oost-Europa geboren onder erbarmelijke omstandigheden. Bovendien maakte corona hondentraining een stuk moeilijker. De gevolgen daarvan ondervindt hondentrainer Thierry Duval dagelijks: hij draait overuren. Duval en Soeters zijn vanavond te gast bij Op1.
  • De evenementenbranche is hard geraakt door de coronamaatregelen en voor de sector is de maat nu vol. Daarom wordt morgen in zes Nederlandse steden de protestmars’ Unmute Us!’ gelopen. Bij deze demonstratie uiten meer dan 1.000 aangesloten partijen, dj’s en artiesten hun onbegrip over het kabinetsbeleid rondom evenementen. Onder andere initiatiefnemer en eigenaar van Apenkooi Events Jasper Goossen, MOJO-baas Ruben Brouwer, radio-dj Michiel Veenstra en Casper Starreveld van Kensington lopen mee. Vanavond zijn ze te gast bij Op1.
  • De Gouden Kalveren voor de Beste Mannelijke en Beste Vrouwelijke hoofd- en bijrol gaan verdwijnen. Het Nederlands Film Festival voegt de belangrijkste filmprijzen van het land samen tot genderneutrale categorieën. Zo wil de directie meebewegen met de tijd en de nadruk leggen op prestaties, ongeacht gender. Er is begrip, maar ook veel kritiek in de filmbranche. We bespreken het vanavond met Manoushka Zeegelaar Breeveld, voorzitter van de acteur belangenorganisatie ACT.
  • We kijken met een te westerse blik naar de Taliban, aldus Willem van de Put. Als oud-directeur van de hulporganisatie HealthNet TPO heeft hij regelmatig moeten samenwerken met de extreem-islamitische organisatie en volgens hem zijn we te negatief. Oud-correspondente Natalie Righton woonde drie jaar in Afghanistan en begrijpt de angst van Afghanen voor de Taliban juist heel goed. Vanavond bij Op1 gaan ze het gesprek aan.
  • De Nederlandse Arash Sherzai (14) was op familiebezoek in Afghanistan toen hij werd overvallen door de snelle opmars van de Taliban. Woensdagnacht kon hij eindelijk met een evacuatievliegtuig worden opgehaald. Vanavond is hij samen met zijn moeder te gast bij Op1 en vertelt hij hoe hij de chaos in Kabul heeft ervaren.

Presentatie
Op1 wordt op vrijdag 20 augustus gepresenteerd door Margje Fikse en Kefah Allush.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV