Recensie: The Father is meesterwerk, staande ovatie voor Sir Anthony Hopkins

Recensie: The Father is meesterwerk, staande ovatie voor Sir Anthony Hopkins
Hartverscheurend en meeslepend drama over verval van de mens

Film :

Vanaf 26 augustus gaat de film The Father in première in de Nederlandse bioscopen. De film ontving maar liefst 2 Oscars - Beste Acteur en Beste Scenario - en 6 nominaties. Het duurde lang voordat deze parel van een film dan eindelijk hier op het witte doek te zien is. Het wachten is over. Lees hier filmrecensie van The Father.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Anthony (Anthony Hopkins) wordt zichtbaar een dagje ouder, maar weigert alle hulp van zijn dochter Anne (Olivia Colman). Terwijl hij zijn omgeving en zijn veranderende gezondheid een plaats probeert te geven, begint hij zijn naasten in grote twijfel te trekken. Maar ook zijn geestelijke gezondheid en zelfs de reële wereld worden overpeinsd.

Actrice Olivia Colman en Anthony Hopkins in de film 'The Father'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★★
De Franse regisseur Florian Zeller bewerkte zijn succesvolle toneelstuk Le père tot deze Engelstalige dramafilm, waarin Hopkins de dementerende Anthony speelt. De film laat zeer goed voelen hoe het is om dementie te hebben. Ontroerend, meeslepend en ingenieus bedacht. Met een uitmuntende 83-jarige Hopkins in de rol van zijn leven. Hij weet de charmante, de grappige, de lieve, de verontwaardigde, verdrietige en de boze persoon schijnbaar moeiteloos op het beeld te toveren. Ook Olivia Colman, de rest van de cast en sfeervolle setting zijn waanzinnig gemaakt met zeer veel respect voor deze afschuwelijk ziekte. Misschien wel de beste film van het jaar: vijf sterren.

Cast
Naast Anthony Hopkins (Legends of the Fall) en Olivia Colman (The Crown) zijn ook Mark Gatiss (Sherlock), Olivia Williams (The Sixth Sense), Rufus Sewell (The Legend of Zorro) en Imogen Poots (V for Vendetta) in deze film te zien. Deze productie is het regiedebuut voor Florian Zeller.

Vanaf 26 augustus 2021 is de film The Father te zien in de bioscopen. Genre: drama. Tijdsduur: 97 minuten. IMDb-score: 8,3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV