Steengoede actiefilm Batman Begins donderdag te zien op Veronica

Steengoede actiefilm Batman Begins donderdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

De Britse filmregisseur Christopher Nolan liet de critici al likkebaarden bij zijn eerste drie films - Following (1998), Memento (2000) en Insomnia (2002) - maar met Batman Begins betrad hij definitief de Hollywoodelite. Deze steengoede actiefilm is donderdag te zien op Veronica en je kunt Batman Begins streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
Na de moord op zijn ouders reist Bruce Wayne de wereld rond om tegen onrecht te strijden. Hij keert terug naar Gotham en onthult zijn alter ego Batman, een gemaskerde held die zijn kracht en intelligentie in combinatie met geavanceerde apparatuur gebruikt om de duistere krachten te bestrijden die zijn geboortestad bedreigen. Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Die strijd begint met maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met de release van Batman Begins ontketende Nolan een revolutie op het gebied van de superheldenfilm. De eerdere Batman-films, zoals die van Tim Burton, waren duidelijke adaptaties van stripboeken, maar Batman Begins is een stuk duisterder - en daarmee veel beter. Nolan kon beschikken over de crème de la crème op het gebied van special effects én een waanzinnige cast, waarin naast een keur aan Hollywoodsterren ook onze eigen Rutger Hauer komt opdraven. Genieten geblazen, van het spannende verhaal én de overweldigende actie.

Cast
Naast Christian Bale (Ford v Ferrari) en Michael Caine (Tenet) zijn ook Liam Neeson (Honest Thief), Katie Holmes (Logan Lucky) en Gary Oldman (Mank) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Christopher Nolan (Interstellar).

Batman Begins (2005) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is op donderdag 26 augustus om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, thriller. Speelduur: 140 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV