Meesterlijke thriller The Silence of the Lambs zie je zaterdag op RTL 7

Meesterlijke thriller The Silence of the Lambs zie je zaterdag op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De legendarische acteur Anthony Hopkins won vorig jaar zijn tweede Oscar voor zijn schitterende vertolking in The Father. Zijn eerste gouden beeldje ontving hij natuurlijk voor zijn iconische rol als dr. Hannibal Lecter in The Silence of the Lambs. Deze briljante filmklassieker is zaterdag te zien op RTL 7 en je kunt The Silence of the Lambs streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
De jonge FBI-agente Clarice Starling wordt op de zaak van een vermoord meisje gezet en komt op het spoor van een seriemoordenaar. Om het gedachtenpatroon van deze gestoorde man te doorgronden, zoekt ze hulp bij de dokter Hannibal Lecter, een briljante maar levensgevaarlijke psychopaat die opgesloten zit wegens kannibalisme. Van achter het glas in zijn zwaarbewaakte cel bestudeert de manipulatieve Lecter het dossier. Hij is bereid bruikbare tips te geven, in ruil voor persoonlijke bekentenissen van Clarice. Quid pro quo.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Dat Anthony Hopkins een fenomenale acteur is heeft hij de afgelopen vijftig jaar keer op keer bewezen in tal van prachtige films. De rol van Hannibal Lecter torent echter hoog boven zijn oeuvre uit; het is een larger than life-personage dat zich stevig heeft genesteld in de filmgeschiedenis. We mogen echter niet vergeten dat ook Jodie Foster een fantastische rol speelt in deze bloedstollende thriller, die nog altijd als een meesterwerk van de bovenste plank geldt. Niet voor niets won deze film de vijf belangrijkste Oscars.

Cast
Naast Jodie Foster (The Mauritanian) en Anthony Hopkins (The Father) zijn ook Scott Glenn (The Bourne Legacy), Ted Levine (Jurassic World: Fallen Kingdom) en Anthony Heald (The Client) te zien in The Silence of the Lambs. Deze film is geregisseerd door Jonathan Demme (Philadelphia).

The Silence of the Lambs (1991) wordt beoordeeld met een 8,6 op IMDb en is zaterdag 12 maart om 20.00 uur te zien op RTL 7. Genre: drama, misdaad, thriller. Speelduur: 118 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV