Recensie: Everybody's Talking About Jamie is glitterbom met waanzinnige soundtrack

Recensie: Everybody's Talking About Jamie is glitterbom met waanzinnige soundtrack
Succesvolle musical in filmvorm met uitstekende Max Harwood

Film :

Sinds 17 september is de film Everybody's Talking About Jamie op Amazon Prime te zien. Heb je geen problemen met zingen in films en mierzoete feelgoodmusicals? Kom dan uit de kast en geniet van een waargebeurd verhaal waarin moederliefde en jezelf zijn centraal staan. Lees hier de filmrecensie van Everybody's Talking About Jamie.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Show the world who you really are"
Het verhaal gaat over de 16-jarige Jamie. Hij is een jongen met een grote droom om dragqueen te worden. Ondersteund door zijn liefhebbende moeder en gesteund door zijn beste vriendin overwint Jamie vooroordelen, verslaat hij pestkoppen en stapt hij vanuit de duisternis in de schijnwerpers.

Acteur Max Harwood en Richard E. Grant in de film 'Everybody's Talking About Jamie'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Voor Jamie is het allemaal geen probleem om op hoge, vuurrode glitterhakken van 21 centimeter te lopen in deze Britse musicalfilm die als een glitterbom uit elkaar spat. Het waargebeurde verhaal, waarbij alleen dans- en muziek scènes verzonnen zijn, maakt grote indruk. Everybody's Talking About Jamie blinkt uit in eenvoud, eerlijkheid en realisme, met veel creatieve vondsten en een prachtige soundtrack. Hoogtepunten zijn het openingsnummer 'Don't Even Know It', 'Spotlight' en tranentrekker 'He's My Boy'. Ander pluspunt is de rol van Richard E. Grant als draglegende Loco Chanelle, die je in nostalgische sferen brengt met het ijzersterke nummer 'This Was Me'. Een liefdevolle productie die alle spotlights dik verdient. Vier sterren.

Cast
Naast Max Harwood (Magpie) en Lauren Patel (White Pudding Supper) zijn ook Richard E. Grant (Hitman's Wife's Bodyguard) en Sarah Lancashire (Yesterday) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Jonathan Butterell (Finding Neverland).

Vanaf 17 september is de film Everybody's Talking About Jamie te zien op Amazon Prime Video. Genre: Biografie, Drama, Komedie, Muziek. Tijdsduur: 115 minuten. IMDb-score: 6,2.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV