Vanavond op tv: vakantie naar Curaçao in Chateau Meiland, docu Alleen tegen de Staat

Vanavond op tv: vakantie naar Curaçao in Chateau Meiland, docu Alleen tegen de Staat
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 20 september

Kijktip :

Vanavond is er weer een nieuwe aflevering van Chateau Meiland te zien op SBS6. Deze week bereiden de Meilandjes zich voor op hun vakantie naar Curaçao. Verder onder meer de heftige documentaire Alleen tegen de Staat. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 20 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Alleen tegen de Staat

NPO 2
20:25 uur

In de documentaire Alleen tegen de staat vertellen vijf moeders die slachtoffer werden van het Toeslagenschandaal in ijzingwekkende monologen hoe hun leven en dat van hun kinderen werd verwoest door een systeem waaruit iedere menselijke maat was verdwenen. De vrouwen vertellen het complete verhaal, vanaf het moment dat de eerste vorderingsbrieven van de belastingdienst hun leven voorgoed veranderde.

Kopen zonder kijken: aarden op Urk

RTL 4
20:30 uur

In deze aflevering van Kopen zonder kijken helpen Martijn Krabbé en zijn team een stel op Urk met de zoektocht naar een nieuw huis. Lumanda en Marloes wonen samen met hun hondje Maddie op Urk. Marloes komt oorspronkelijk uit Heemskerk en helaas kan zij maar moeilijk aarden op Urk. Hun huisje is schattig en karakteristiek te noemen, maar echt heel klein. Het lukt dit gelukkig getrouwde stel maar niet om een nieuw huis te vinden.

Chateau Meiland: complotjes

SBS 6
20:30 uur

Het valt niet mee om iets geheim te houden binnen de familie Meiland. Toch worden er in deze aflevering van Chateau Meiland meerdere complotjes gesmeed. Voor Maxime moet er nog een babyshower komen. Maar als de agenda's worden getrokken, blijkt de beste dag ruim na de uitgerekende datum - en dat is niet de bedoeling. De verjaardag van Martien kan ook niet een paar weken worden verschoven. Hij wordt zestig, een kroonjaar, dus reden voor een groot verrassingsfeest en een mooi cadeau: een familievakantie naar Curaçao.

Tv-première: The House with a Clock in Its Walls

NET 5
20:30 uur

Op Net5 is vanavond de tv-première van The House with a Clock in Its Walls te zien. Een jonge wees, Lewis Barnavelt genaamd, komt te wonen bij zijn oom Jonathan in zijn krakende oude huis. Het is echter geen gewoon huis, maar een huis waar de meubels, de glas-in-loodramen en andere aspecten ervan tot leven komen, evenals het kloppende hart dat zich in het midden bevindt en de macht heeft om de wereld te beëindigen.

Biografische film: A Beautiful Mind

Spike
20:30 uur

Op Spike is vanavond de schitterende biografische film A Beautiful Mind te zien, met hoofdrollen van Russell Crowe en Jennifer Connelly. Wiskundig wonderkind en supergenie John Forbes Nash Jr. ontdekt halverwege de jaren vijftig een revolutionaire economische theorie. Nash wordt onder anderen opgemerkt door een geheime overheidsorganisatie, die zijn wiskundige talent inschakelen om geheime codes van de communisten te ontcijferen. De toch al wat wereldvreemde Nash gaat langzaam kapot aan de druk en stress van het spionagewerk.

Nieuw: Gold Rush, Freddy Dodge's Mine Rescue

Discovery
20:30 uur

In de Gold Rush-spin-off Freddy Dodge's Mine Rescue helpt de ervaren gouddelver Freddy Dodge, alias de Gold Guru, vastgelopen goudzoekers. De hoge goudprijzen trekken nog steeds talloze gelukzoekers naar de mijnvelden van Amerika. Maar nadat ze al hun geld in hun operatie gestoken hebben, blijkt het vinden van voldoende klompjes toch een stuk lastiger. Tijd om de hulp in te roepen van Freddy Dodge. Hij biedt zijn kennis en kunde aan de vastgelopen goudzoekers aan.

Terug: Spoorloos

NPO 1
21:25 uur

Vanavond start een nieuw seizoen van Spoorloos, waarin Derk Bolt mensen bij elkaar probeert te brengen die elkaar uit het oog verloren zijn of zelfs nog nooit ontmoet hebben. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat Derk Bolt op zoek naar de moeder van Ionut, die is geboren in Roemenië. Daar belandde hij in een kindertehuis. Zijn Roemeense moeder was doof en kon niet spreken. Ze kon niet voor Ionut zorgen en bracht hem naar het kindertehuis.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV