Fantastische science fiction-film The Fifth Element zie je zondag op Veronica

Fantastische science fiction-film The Fifth Element zie je zondag op Veronica
Overweldigende productie van Luc Besson

Kijktip :

Nadat de Franse regisseur Luc Besson zijn kwaliteiten al had geëtaleerd met films als Le Grand Bleu (1988), La Femme Nikita (1990) en Léon (1994) lag de filmwereld aan zijn voeten. Met The Fifth Element maakte hij een film die zowel briljant als totaal over de top is. Zondag zie je 'm op Veronica.

Het verhaal
De aarde wordt ernstig bedreigd door buitenaardse demonen, die voor het eerst in vijfduizend jaar weer tevoorschijn zijn gekomen. Door vijf elementen met elkaar te verenigen kunnen de demonen verslagen worden. Naast water, vuur, lucht en aarde is er namelijk nóg een element, in de vorm van de jonge, roodharige vrouw Leeloo. Zij is belast met de zware taak de andere vier elementen bij elkaar te brengen. Ze wordt daarbij geholpen door taxichauffeur Korben Dallas.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met The Fifth Element leverde Besson in 1997 één van de grootste cultfilms van het hele decennium af. De productie is het best te omschrijven als 'campy', met extravagante, kleurrijke kostuums en futuristische sets. Ook het acteerwerk is overdreven te noemen: vooral Chris Tucker (wie kent hem nog?) is onstuitbaar. Dat neemt niet weg dat Besson een fascinerend verhaal vertelt en een buitengewoon boeiende film heeft gemaakt. Misschien niet ieders kost, maar vermakelijk is het zeker.

Cast
Naast Bruce Willis (The Sixth Sense) en Milla Jovovich (Monster Hunter) zijn ook Gary Oldman (Mank) en Ian Holm (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) te zien in The Fifth Element. Deze film is geregisseerd door Luc Besson (Valerian and the City of a Thousand Planets).

The Fifth Element (1997) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is zondag 26 september om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: avontuur, science fiction. Speelduur: 126 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV