Prachtige fantasyfilm Harry Potter and the Chamber of Secrets zie je maandag op Net5

Prachtige fantasyfilm Harry Potter and the Chamber of Secrets zie je maandag op Net5
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Volgens velen is Harry Potter and the Chamber of Secrets één van de mindere films uit de Potter-franchise, vooral vanwege de enorme lengte, maar ook dit tweede deel is weer een prachtig en meeslepend fantasy-avontuur. Maandag is de film te zien op Net5 en je kunt Harry Potter and the Chamber of Secrets streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Tovenaarsleerling Harry Potter staat aan het begin van zijn tweede jaar op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Hij wordt door de huis-elf Dobby gewaarschuwd dat zijn terugkeer op de school tot een ramp zal leiden, maar dat schrikt Harry niet af. Na alle avonturen van vorig schooljaar, denkt Harry zich rustig aan zijn lessen en zijn favoriete sport Zwerkbal te kunnen wijden. Maar dan hoort hij een mysterieuze stem, vinden er aanslagen plaats en ontdekt hij een wel heel bijzonder dagboek.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Ook de tweede Potter-film is weer magisch mooi, met prachtige sets (Zweinstein blijft een plaatje) en indrukwekkende special effects (vooral tijdens de bloedstollende climax). Net als de eerste film volgt ook dit deel het boek van J.K. Rowling bijna tot op de letter. Niettemin valt er genoeg te genieten: het verhaal blijft ontzettend goed, en natuurlijk is er weer een keur aan Britse topacteurs en -actrices gestrikt. Kenneth Branagh, die de rol van Gladianus Smalhart speelt, verdient een speciale vermelding voor zijn zelfingenomen, hilarische vertolking.

Cast
Naast Daniel Radcliffe (Now You See Me 2), Rupert Grint (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) en Emma Watson (Little Women) zijn ook Kenneth Branagh (Tenet), Robbie Coltrane (Great Expectations) en Jason Isaacs (The Death of Stalin) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Chris Columbus (Home Alone).

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is maandag 4 oktober om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: avontuur, fantasy. Speelduur: 161 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV