Misdaadklassieker Léon: The Professional zie je donderdag op Veronica

Misdaadklassieker Léon: The Professional zie je donderdag op Veronica
Internationale doorbraak van Luc Besson

Kijktip :

De Franse filmmaker Luc Besson had in Frankrijk al aardig aan de weg getimmerd met films als Le grand bleu (1988) en La femme nikita (1990) toen hij in 1994 zijn grote doorbraak beleefde met de keiharde actiefilm Léon: The Professional. Deze fantastische film is donderdag te zien op Veronica.

Het verhaal
Mathilda is een twaalfjarig meisje uit een asociaal New Yorks gezin, wier vader verwikkeld is in drugszaken. Als zij op een kwade dag boodschappen gaat doen, moordt de corrupte agent Norman Stansfield op gruwelijke wijze haar hele familie uit. Mathilda zoekt onderdak bij de introverte Franse buurman Leon, die een huurmoordenaar blijkt te zijn. Na enige aarzeling ontfermt hij zich over het meisje en leert haar zelfs de kneepjes van het vak. Kan hij haar echter ook beschermen tegen de moordenaars van haar gezin?

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
De wraakfilm heeft diverse keren een opleving gekend, bijvoorbeeld met de Kill Bill-films van Quentin Tarantino en de succesvolle Taken-serie met Liam Neeson. Voor veel filmliefhebbers blijft Léon: The Professional echter de ultieme wraakfilm, vooral vanwege het interessante gegeven dat het dit keer een twaalfjarig meisje is dat uit is op wraak. Ook de opmerkelijke vriendschap met een zwijgzame Fransman scoort punten. Bovendien kan de film bogen op fantastisch acteerwerk van de hoofdrolspelers.

Cast
Naast Jean Reno (Da 5 Bloods) en Natalie Portman (Annihilation) zijn ook Gary Oldman (Mank) en Danny Aiello (Moonstruck) te zien in Léon: The Professional. Deze film is geregisseerd door Luc Besson (The Fifth Element).

Léon: The Professional (1994) wordt beoordeeld met een 8,5 op IMDb en is donderdag 22 september om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: drama, misdaad. Speelduur: 110 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV