Sylvia Hoeks gaat filmster Sylvia Kristel vertolken

Sylvia Hoeks gaat filmster Sylvia Kristel vertolken
Kristel werd bekend als Emmanuelle in erotische filmreeks

Nieuws :

De Nederlandse actrice Sylvia Hoeks kruipt voor een nieuwe autobiografische film in de huid van de eveneens Nederlandse filmster Sylvia Kristel. De Belgische schrijver Dimitri Verhulst schrijft het script en Michael J. Roskam, bekend van Rundskop, regisseert de film.

Dat meldt Variety.

Kristel werd enorm bekend door haar rol als Emmanuelle, het personage uit de negendelige erotische filmreeks. Volgens Hoeks was Kristel een voorloper op het gebied van seks en vrouwen. "Ze was ook erg vrijgevochten, misschien zelfs te vroeg in dat opzicht voor haar generatie", vertelt Hoeks.

:[article:img](src:"emmanuelle-sylvia-kristel-gr-jpg-ssl-1.jpg" title:"Sylvia Kristel.")

Hoeks verscheen vorig jaar in de sciencefiction-film Blade Runner: 2049 en werd daardoor een stuk bekender bij het grote publiek. de actrice denkt dat mensen Kristel misschien niet altijd begrepen. "Haar intelligentie en creativiteit als kunstenaar maakten haar moeilijk te vatten. Het was moeilijk te begrijpen wie ze was."

Sylvia Kristel speelde in meer dan vijftig internationale films. Ze overleed in 2012 op 60-jarige leeftijd aan de gevolgen van slokdarmkanker. Ook leed ze een lange tijd aan een alcohol- en drugsverslaving.

:[article:img](src:"sylvia-hoeks-feat.jpg" title:"Sylvia Hoeks in Blade Runner: 2049.")

Het is nog niet bekend wanneer de film uitkomt. Houd Gids.tv in de gaten voor meer info hierover.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV