Prachtige Clint Eastwood-film Gran Torino zie je woensdag op Veronica

Prachtige Clint Eastwood-film Gran Torino zie je woensdag op Veronica
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Hollywoodlegende Clint Eastwood is de negentig inmiddels gepasseerd, maar hij weet niet van ophouden. Nog altijd verschijnen er nieuwe films van de veteraan. Eén van zijn beste films sinds de eeuwwisseling, Gran Torino, is woensdag te zien op Veronica. Je kunt Gran Torino streamen via Google Play en iTunes.

Het verhaal
Walt Kowalski is een knorrige oorlogsveteraan en voormalig fabriekswerker die net zijn vrouw heeft verloren en geen goed contact heeft met zijn zoons. Ook zijn buren ziet hij amper. Ooit was het nog een goede buurt, maar nu wonen er voornamelijk Aziatische immigranten - en daar moet Walt niks van hebben. Door zijn ervaringen in de oorlog in Korea heeft hij een hekel aan Aziaten. Maar op een wordt zijn prachtige auto, een Gran Torino, bijna gestolen. De dader is zijn buurjongetje, die dit deed onder druk van een lokale bende. De gebeurtenissen die hierdoor in gang worden gezet, veranderen het leven van Walt én zijn buren.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Met Gran Torino kaartte Eastwood een onderwerp aan dat vandaag de dag nog steeds een grote rol speelt in de samenleving: racisme en hate crimes. Sinds de dood van George Floyd, anderhalf jaar geleden, ging het vooral over discriminatie van zwarte mensen, maar vooral in de Verenigde Staten hebben ook veel inwoners van Aziatische afkomst hiermee te maken. Eastwood behandelt het gevoelige onderwerp op discrete wijze en dat levert een prachtige, aangrijpende film op, waarin de regisseur zelf een fantastische hoofdrol vertolkt.

Gran Torino (2008) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is woensdag 15 december om 22.50 uur te zien op Veronica. Genre: drama. Speelduur: 116 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV