Wanneer is Urbi et orbi door paus Franciscus live op tv te zien?

Wanneer is Urbi et orbi door paus Franciscus live op tv te zien?
NPO 2 doet live verslag

Kijktip :

De Kerstdagen staan bol van de tradities die soms niet met de oorsprong van de feestdag te maken hebben, maar uiteraard besteedt ook de rooms-katholieke kerk weer uitgebreid aandacht aan het feest. Op NPO 2 is Urbi et orbi, het uitspreken van de pauselijke zegen, op Eerste Kerstdag te zien. Ook kun je het Urbi et orbi via de livestream van Gids.tv kijken.

Urbi et orbi gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Film
De 85-jarige paus Franciscus zwaait sinds 2013 de scepter over de rooms-katholieke kerk en zal voor de negende keer de pauselijke zegen tijdens kerst uitspreken. Twee jaar geleden werd de aanloop naar de pauswisseling van paus Benedictus XVI naar paus Franciscus nog fraai verbeeld in de veelgeprezen film The Two Popes, waarin Jonathan Pryce paus Franciscus vertolkt. Hij werd - net als tegenspeler Anthony Hopkins - genomineerd voor een Oscar.

Pauselijke zegen
Met Pasen en Kerstmis spreekt de paus voorafgaand aan de zegen urbi et orbi een begroeting uit, gevolgd door een toespraak waarin vaak wordt ingegaan op actuele problemen in de wereld en wordt opgeroepen tot vrede. Omdat de paus ook op actuele zaken ingaat, zal hij dit jaar waarschijnlijk opnieuw stilstaan bij de coronapandemie die de wereld nog altijd in zijn greep houdt. De paus houdt zijn toespraak live vanuit de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad.

Urbi et orbi is zaterdag 25 december om 12.00 uur live te zien op NPO 2 en de livestream via Gids.tv. Na afloop kun je Urbi et orbi terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV