Filmrecensie: Mute

Filmrecensie: Mute
Nieuwe Netflixfilm in het Berlijn van de toekomst

Nieuws :

Als zoon van de beroemde popster David Bowie heeft regisseur Duncan Jones het niet altijd even makkelijk gehad. Veel artiesten maar ook acteurs gingen zwaar gebukt onder immense druk. Daarom koos Jones niet voor de muziekwereld waar zijn vader zo groot mee is geworden, maar stortte hij zich helemaal in de filmwereld. Gids.tv heeft het nieuwe werk van Jones gezien, en je leest hier de recensie van de nieuwe Netflixfilm Mute.

Door een tragisch ongeluk met een boot kan Leo Beiler (Alexander Skarsgard) niet meer praten. Zijn ouders komen uit de Amish gemeenschap, waardoor Leo een sober leven lijdt in het brutale en harde Berlijn van de verre toekomst. Leo werkt als barman in een moderne club waar we ook zijn vriendin Naadirah (Seyneb Saleh) leren kennen. Maar als zijn vriendin onder mysterieuze omstandigheden verdwijnt, zet Leo alles op alles om de liefde van zijn leven terug te vinden. De zoektocht in de kille, futuristische stad begint en Leo raakt steeds meer verstrikt in de gevaarlijke onderwereld.

:article:img

Deze Brits-Duitse coproductie laat een mooie sfeer zien in deze film. De donkere stad gevuld met neon lichten, mensen in extravagante kleding en moderne voertuigen is aardig gemaakt. De inspiratie voor deze toch veel mindere film Mute is afgekeken van Luc Besson's Fifth Element en heeft een sterke Blade Runner-vibe. Helaas kan deze sciencefiction film zich niet meten aan het voortreffelijke Blade Runner 2049. Als deze film uit was gekomen in de bioscoop had deze productie het moeilijk gekregen. Dit komt mede door het trage verhaal waar het voorstellen van de hoofdpersonen al bijna 45 minuten duurt. En daarna wordt het nooit echt spannend. Ook sypmathie voor de hoofdrolspeler krijgen lukt moeilijk. Alexander Skarsgard laat gemiddelde acteerprestaties zien als een doofstomme Leo. Ook is het moeilijk om zijn sterke rol als vampier in de serie True Blood los te laten bij het kijken van deze film.

:article:img

Het mag een klein wonder zijn dat er grote namen meewerkten aan deze productie. Naast Alexander Skargard (The Legend of Tarzan) zijn ook Paul Rudd (Ant-Man), Justin Theroux (The Girl on the Train) en Seyneb Saleh (Dogs of Berlin) te zien in deze film. Maar als je plezier beleeft aan het genre sciencefiction, met grote voorgangers als Blade Runner en Total Recall, is Mute misschien toch het proberen waard. De IMDb-score voor deze film is een 5,4.

Mute is vanaf 23 februari te zien op Netflix. Tijdsduur: 126 minuten. Genre: Misdaad, Thriller, Sci-Fi, Mysteries. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV