Recensie: Licorice Pizza is een frustrerend liefdesverhaal van Paul Thomas Anderson

Recensie: Licorice Pizza is een frustrerend liefdesverhaal van Paul Thomas Anderson
Met fantastische Alana Haim

Film :

Vanaf donderdag 27 januari draait de nieuwe film Licorice Pizza in de Nederlandse bioscopen. De film oogst veel lof, maar is in essentie "gewoon" een simpel liefdesverhaal over een liefde die maar geen liefde wil worden. Lees hier de filmrecensie van Licorice Pizza.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Roaring 70s
Het verhaal volgt de levens van Alana Kane en Gary Valentine. Beiden groeien gedurende de roerige jaren 70 op in San Fernando Valley en worden hevig verliefd op elkaar. Gary timmert daarnaast hard aan de weg om een acteercarrière op te bouwen.

Bron: Universal

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 74% | IMDb ★ 7,9

In de kern is Licorice Pizza een liefdesverhaal over een liefde die maar niet serieus wil worden. Beide zijden van de medaille hebben hun eigen problemen: Het leeftijdsverschil kan Alana maar niet loslaten, terwijl Gary baalt dat het maar niet wil lukken. Paul Thomas Anderson balanceert het geheel knap uit, met een de "roaring" jaren '70 als stijlvol decor. Het grootste nadeel is dat je regelmatig met een gefrustreerd gevoel in de zaal zit: waarom maken de karakters nu weer deze keuze? En dat zal exact Anderson's bedoeling zijn geweest. Sean Penn (als de fictieve Jack Holden) en Bradley Cooper (als Jon Peters) laten hun gezicht nog even zien in bijrolletjes die - net als de b-plotjes - nauwelijks iets toevoegen. In alles blijft deze film een prachtig liefdesverhaal, maar voel je net de emotie niet als de finale aanbreekt. 3,5 ster.

Cast
Naast Alana Haim (The Unauthorized Bash Brothers Experience) en Cooper Hoffman spelen ook Sean Penn (Thin Red Line), Bradley Cooper (American Hustle) en Tom Waits (The Dead Don't Die) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Paul Thomas Anderson (Phantom Thread).

Vanaf 27 januari 2022 is Licorice Pizza te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Romantiek, Drama. Tijdsduur: 134 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV