Klassieke misdaadfilm Donnie Brasco donderdag te zien op RTL 7

Klassieke misdaadfilm Donnie Brasco donderdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Na een aantal magere jaren lijkt Al Pacino weer helemaal terug dankzij rollen in Once Upon a Time in Hollywood, The Irishman en House of Gucci. In de jaren negentig was hij pas écht in vorm. Dat is bijvoorbeeld te zien in het geweldige Donnie Brasco, donderdag te zien op RTL 7. Je kunt Donnie Brasco streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Om te infiltreren in de New Yorkse maffia, neemt FBI-agent Joe Pistone de identiteit aan van gangster en juwelendief Donnie Brasco. Om tot de hechte maffiastructuur door te dringen, sluit hij vriendschap met Lefty Ruggiero. Als Lefty's beschermeling stijgt Donnie hoger en hoger in de hiërarchie van de maffia. Donnie begint in te zien dat hij niet alleen de lijn tussen FBI-agent en crimineel overschrijdt, maar ook dat hij zijn vriend Lefty bijna zeker de doodstraf zal bezorgen wanneer hij als FBI-agent in actie zal komen. Heen en weer geslingerd tussen zijn familie, de FBI en zijn oprechte vriendschap met Lefty, wordt het uiterste gevergd van Joe Pistones loyaliteit.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Zoals gezegd lijkt Al Pacino een kleine comeback gemaakt te hebben, maar die andere hoofdrolspeler uit Donnie Brasco - Johnny Depp - is van het Hollywoodtoneel verdwenen. Dit heeft alles te maken met de beschuldigingen van zijn ex Amber Heard (die zelf overigens ook niet van onbesproken gedrag is) dat Depp haar mishandeld zou hebben. Hoe dan ook, Donnie Brasco is een schitterende, sfeervolle misdaadfilm met een antiheld in de hoofdrol. Noemenswaardig is ook de bijrol van de onlangs overleden actrice Anne Heche.

Cast
Naast Al Pacino (Heat) en Johnny Depp (Murder on the Orient Express) zijn ook Michael Madsen (Reservoir Dogs) en Anne Heche (Volcano) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Mike Newell (Great Expectations).

Donnie Brasco (1997) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is donderdag 18 augustus om 23.10 uur te zien op RTL 7. Genre: drama, misdaad. Speelduur: 127 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV