Ingenieuze actiethriller Edge of Tomorrow zondag te zien op Veronica

Ingenieuze actiethriller Edge of Tomorrow zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Een paar jaar na het steengoede Source Code verscheen een film die zich van hetzelfde principe bediende: Edge of Tomorrow. De vraag was natuurlijk of dat goed zou uitpakken, maar deze sciencefiction-actiethriller slaagde er met verve in de hoge verwachtingen waar te maken. Zondag is-ie te zien op Veronica en je kunt Edge of Tomorrow streamen via Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
De film speelt zich af in de niet zo verre toekomst, als de aarde wordt aangevallen door buitenaardse wezens waar geen militaire macht tegen opgewassen is. Majoor William Cage heeft nog nooit aan het front gestreden, en hij sneuvelt dan ook al binnen enkele minuten. Op mysterieuze komt hij echter terecht in een loop, waardoor hij telkens terugkeert naar hetzelfde moment. Met elk gevecht lukt het Cage om meer tegenstand te bieden, en hij komt steeds dichter bij het verslaan van de vijand.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
In een tijd van superheldenfranchises en slappe remakes, is Edge of Tomorrow een verademing. Tom Cruise kruipt een keer niet in de huid van geheim agent Ethan Hunt (Mission: Impossible) en is te zien in één van de origineelste scifi-films van de afgelopen tien jaar. De actieheld ziet er zoals altijd weer afgetraind uit, maar dat kunnen we ook zeggen van zijn tegenspeelster Emily Blunt, die een indrukwekkende verschijning is en ook nog eens een geweldige acteerprestatie levert. Kortom, genieten van dit buitengewoon originele verhaal vol actie en spanning.

Cast
Naast Tom Cruise (Mission: Impossible - Fallout) en Emily Blunt (A Quiet Place) zijn ook Bill Paxton (Nightcrawler) en Brendan Gleeson (Paddington 2) te zien in Edge of Tomorrow. Deze film is geregisseerd door Doug Liman (American Made).

Edge of Tomorrow (2014) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is zondag 27 februari om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, sciencefiction, thriller. Speelduur: 113 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV