Prachtige rechtbankdrama Philadelphia dinsdag te zien op RTL 8

Prachtige rechtbankdrama Philadelphia dinsdag te zien op RTL 8
Tom Hanks en Denzel Washington

Kijktip :

In 1993 stond acteur Tom Hanks aan de voet van berg Hollywood: met een Oscarnominatie op zak (voor komedie Big) lagen grote films voor het oprapen. Als je dan in een film mag spelen met Hollywood-held Denzel Washington, wordt je een naam om rekening mee te houden. Dat gebeurde Hanks met de film Philadelphia, die je dinsdag kunt zien op RTL 8. Je kunt Philadelphia ook kijken via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
De succesvolle, homoseksuele advocaat Andrew Beckett (Tom Hanks) wordt ontslagen door zijn conservatieve werkgever - volgens Andrew zelf omdat hij besmet is geraakt met het hiv-virus. Andrew wil zijn ontslag aanvechten in de rechtszaal, en roept de hulp in van advocaat Joe Miller (Denzel Washington). De homofobe Miller voelt er echter niet veel voor om de zaak op zich te nemen, maar weet zijn vooroordelen uiteindelijk toch opzij te zetten. Ondertussen gaat de gezondheid van Andrew steeds harder achteruit.

Bron: Sony Pictures

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Met veel vakmanschap vertelt regisseur Jonathan Demme, die twee jaar vóór Philadelphia een enorme hit scoorde met The Silence of the Lambs, het emotionele en aangrijpende verhaal van Andrew Beckett. Hij kan bogen op sublieme acteerprestaties van Tom Hanks en Denzel Washington in de hoofdrollen, maar in de bijrollen schitteren ook grote namen als Antonio Banderas, Jason Robards en Joanne Woodward. Deze vrijwel perfecte tranentrekker krijgt de 'finishing touch' met prachtige liedjes van onder anderen Bruce Springsteen en Neil Young. Zakdoeken paraat.

Philadelphia (1993) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op dinsdag 1 maart om 20.30 uur te zien op RTL 8. Je kunt Philadelphia ook kijken via onder meer Pathé Thuis.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV