Woensdag in M: Brengt verruwing in de Tweede Kamer de democratie in gevaar?

Woensdag in M: Brengt verruwing in de Tweede Kamer de democratie in gevaar?
Dit zijn de gasten van woensdag 9 maart

Kijktip :

Margriet van der Linden ontvangt allerlei gasten aan haar tafel die praten over de meest uiteenlopende actuele onderwerpen. Hieronder lees je wie vanavond de gasten zijn bij M.

De gasten in M van woensdag 9 maart

  • Met de huidige Russische strategie lijkt het erop dat de slag om Kyiv niet makkelijk wordt. Deze week gaf China aan achter Poetin te staan, maar is dat aan verandering onderhevig? En hoe terecht zijn de zorgen over Tsjernobyl, waar de koelsystemen dreigen uit te vallen? We praten erover met militair historicus Christ Klep en historicus Arend Jan Boekestijn.

  • Aan tafel bij M praten politicoloog Julia Wouters en Volkskrant-columnist Marcia Luyten over de vraagstukken die vandaag in de Tweede Kamer besproken werden. Brengt de verruwing in de Tweede Kamer de democratie in gevaar? Aan welke gedragsregels moeten Kamerleden zich houden? En: wat zou de rol van Kamervoorzitter Vera Bergkamp moeten zijn?

  • Een belangrijk onderwerp tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van volgende week is de wooncrisis. Want wat moet er gebeuren om die op te lossen? We praten erover met de wethouders van drie grote gemeenten, Martijn Balster uit Den Haag, Julius Lindenbergh uit Almere en Jakob Wedemeijer uit Amsterdam én met Cody Hochstenbach, stadsgeograaf en schrijver van het boek Uitgewoond.

  • Al jaren maakt zanger en tekstschrijver JW Roy muziek over zijn roots die in Brabant liggen. Hij is onder andere bekend van het nummer ‘Treur Niet’, dat hij samen met Diggy Dex maakte. Vanavond treedt hij op in M, samen met zijn gitaris Ruud van den Boogaard, met het nummer ‘Verloren Zoon’.

M is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van de talkshow M terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV